Diákolimpiai döntőn jártak « Bajai TV

Diákolimpiai döntőn jártak

  • február 8, 2018
  • Sport
  • Diákolimpiai döntőn jártak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az ország legjobb csapatai között játszott az elmúlt hétvégén a Bajai III. Béla Gimnázium negyedik korcsoportos futsal együttese. Nagy Előd tanítványai magabiztosan jutottak be a Diákolimpia fináléjába, ahol neves akadémiák és sportiskolák voltak az ellenfelek között. A békéscsabai hétvégén a bélások remekül helyt álltak.

Már az országos döntőbe jutás is nagy fegyverténynek számított, hiszen az idei Diákolimpiára nem kevesebb, mint 820 csapat nevezett az országban. A bélások előbb a területi, majd a megyei döntőn sem találtak legyőzőre, így bejutottak a békéscsabai fináléba.

Goretich Gergő, Bajai III. Béla Gimnázium

„Először volt itt Baján egy körzeti verseny, azt megnyertük. A döntőt 5-0-ra nyertük, az elődöntő volt a legszorosabb, azt 2-1-re nyertük a sugó ellen. Aztán volt egy megyei verseny, ott hat csapat volt. Ott is sikerült elsőnek lenni, így kvalifikáltuk magunkat az országosra.”

Az országos döntőn aztán Fortuna elengedte a bélások kezét, hiszen a későbbi győztes Puskás Akadémiát és a tavalyi döntős Győrt is a mieink mellé rendelte.

Pálmai Flórián, Bajai III. Béla Gimnázium

„A csoportmeccseken a harmadik helyezést sikerült elérnünk. Az első kettő meccs az Felcsút és Győr ellen volt. Azokat sajnos elbuktuk, de utána a Békéscsaba ellen nyertünk.”

Különösen fájó volt, hogy a második továbbjutó helyről csak rosszabb gólaránnyal maradtak le a bajaiak. Ennek ellenére a megszerzett tizedik hellyel a felkészítő edző, Nagy Előd is elégedett volt.

Nagy Előd, testnevelő, Bajai III. Béla Gimnázium

„Utólag visszatekintve elégedett vagyok ezzel a tizedik helyezéssel, hiszen sportiskolákkal teletűzdelt mezőnyben kellett helyt állnunk. Ezt nagyon jól meg is tették a srácok. Ott abban a pillanatban a helyszínen volt bennem hiányérzet, hiszen egy hajszállal maradtunk le az első nyolc helyezés valamelyikéről. Saját kezünkben volt a sorsunk.”

A fiatalok rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek a három nap során és a mérkőzések közötti időben igazi csapattá kovácsolódtak, ami a jövőre nézve is hasznos lehet.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: