Munkás nyugdíjas évek « Bajai TV

Munkás nyugdíjas évek

  • február 9, 2018
  • Friss Hírek
  • Munkás nyugdíjas évek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egyre több nyugdíjas vállal munkát. Felmérések szerint a 4-6 órás, délelőtti munkák a legnépszerűbbek, de az éjszakai munkavégzésről sem zárkóznak el. Sokan valamilyen pedagógiai munkakör mellett döntenek. Az egyik bajai intézményben például rendszeresen alkalmaznak sokéves tapasztalattal rendelkező szakembereket.

Rehabilitációs foglalkozás zajlik a Bajai EGYMI-ben. A diákok figyelmesen hallgatják a pedagógust és elvégzik az általa kért feladatokat. A közvetlen tanár-diák viszony nem a véletlen műve, a foglalkozást tartó szakember ugyanis hosszú ideje tanít a bajai iskolában. Agócs Lászlóné 1988 óta dolgozik a gyógypedagógiai intézményben, hivatását pedig az öt évvel ezelőtti nyugdíjazását követően sem adta fel.

Agócs Lászlóné, gyógypedagógus, Bajai EGYMI

„Én úgy érzem, hogy engem nagyon szeretnek a gyerekek. A mai napig bátran fordulnak hozzám segítségért, pedig én csak óraadó tanár vagyok. Nagyon örültem, hogy visszajöhettem ide, jó a közösség, több egységünk is van, ezek közül én már három egységben dolgoztam, de mindenhol szívesen fogadnak. Örömmel veszik a segítségemet, a gyerekek felnéznek rám, úgyhogy én úgy érzem, hogy tisztelnek, megbecsülnek és ez egy nagy öröm.”

Nem Agócs Lászlóné az egyetlen pedagógus, aki nyugdíj mellett vállal munkát az intézményben- mondta a bajai EGYMI főigazgatója. Müller István kiemelte, a 20-30 éves tapasztalattal rendelkező pedagógusok általában szorosabb kapcsolatot alakítanak ki az iskola tanulóival, a diákok pedig gyakran kötődnek hozzájuk.

Müller István, főigazgató, Bajai EGYMI

„Ezek a kollégák jól felkészültek, módszertanilag jó az eszköztáruk, innentől kezdve pedig nincs mit mesélni, nagyon jó kapcsolatot alakítanak ki általában a gyerekekkel, az osztályokkal és ragaszkodnak egymáshoz.”

A nyugdíjas korú alkalmazottak többsége nem a plusz pénz miatt jelentkezik a munkára, sokkal fontosabb számukra az aktív tevékenység, a minőségi időtöltés és az érzés, hogy hasznosak lehetnek- mondta a főigazgató.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: