Vágják a fát halomba « Bajai TV

Vágják a fát halomba

  • február 9, 2018
  • Adomány
  • Vágják a fát halomba bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az idén télen sem feledkeznek meg a rászorulókról Baján. Az Önkormányzat ugyanis pályázott és nyert a Közútkezelő szociális-tűzifa programján, így ebből a forrásból is tudnak juttatni a hátrányos helyzetű lakosoknak. Eddig körülbelül a rendelkezésükre álló mennyiség felét osztották szét, tehát még továbbra is várják az igényeket.

Javában zajlik a munka a Baja Energetika Kft. udvarán. Az önkormányzat ugyanis ide szállíttatta saját költségén a pályázaton megnyert tűzifát, amelyet fel is apríttatnak, hogy kályha-készen kerülhessen a rászorulókhoz-tájékoztatott Putnik Tamás, a Bajai Városháza szóvivője.

Putnik Tamás, szóvivő, Bajai Városháza

„A jelenleg futó szociális tűzifa-program keretében a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. által az önkormányzatok számára felajánlott tűzifából kaphatnak tűzifát a rászoruló családok. A közútkezelő az utak mentén elvégzett tisztítást, illetve tereprendezést követően nagy mennyiségű fát halmozott fel az udvarában. Ebből a felhalmozott fából a Bajai Önkormányzat 200 köbméterhez jutott hozzá, 200 köbméter fát kapott.”

Január végén, a legutóbbi képviselő testületi ülésen felmerült a kiosztás ütemezésének kérdése is, amelynek kapcsán Csubákné Besesek Andrea alpolgármester elmondta: egy fő körülbelül egy köbméter tűzifát kap, valamint azt is, hogy a természetbeni juttatást két havonta lehet igényelni.

Csubákné Besesek Andrea, alpolgármester, Baja

„Folyamatosan kapják az emberek. A 60 napra csak úgy reagálnék, hogy közben sincs vész, mert ha valakinek nincs, tudunk segíteni, és a 60 napot meg azért lenne muszáj betartani, mert most ha én beadnék ma egy igényt, és jövő héten is mert élelmes vagyok, akkor meg lehet, hogy valakinek nem jut. Azt gondolom, hogy ez a famennyiség azért elég kell, hogy legyen arra, hogy ne kelljen hidegben ülni senkinek.”

Eddig 118 kérelem érkezett be az önkormányzathoz, 99-ről határoztak, 95 család pedig már meg is kapta a tűzre-valót. Az igényléseket a beérkezés sorrendjében bírálják el, amíg a készlet tart. Az űrlapokat az Ügyfélszolgálati Irodán lehet leadni, amennyiben az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 71250 forintot-tette hozzá a szóvivő.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: