Ismét a csúcson « Bajai TV

Ismét a csúcson

  • február 12, 2018
  • Sport
  • Ismét a csúcson bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gálos Roland ismét világklasszis formában! Így írt a nemzetközi szaksajtó a bajai ökölvívóról a hétvégi Bocskai Emlékversenyen mutatott teljesítményét követően. Roland négy mérkőzést vívott az erős mezőnyben, és minden összecsapást követően az ő kezét emelték a magasba.

Gálos Roland egy héttel ezelőtt pontozásos vereséget szenvedett egy Bundesliga összecsapáson, azonban ez nem szegte kedvét és nagy reményekkel várta a Bocskai Emlékversenyt. A debreceni viadalra népes mezőny jött össze, huszonkét ország küldte el sportolóit a tornára. Roland súlycsoportjában összesen 16-an voltak, így a bajai kiválóságnak négy mérkőzésen át vezetett az útja az aranyéremig.

Gálos Roland, Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE

„Négy nagy mérkőzésem volt. Első nap egy kazahsztáni fiúval bokszoltam, aki a főiskolás világbajnokságon bronzérmes volt és sikerült megvernem őt 3-2-es pontozással, A második nap egy angol sráccal bokszoltam, annyit kell róla tudni, hogy az angol bajnokságban második helyezett volt. Őt is sikerült megvernem. Utána egy orosz fiúval bokszoltam, őt is egyhangú pontozással sikerült megvernem a döntőbe jutásért. A döntőben egy igen nagy skalpot gyűjtöttem be, mert sikerült megvernem azt a fehérorosz fiút, aki a 2016-os olimpián résztvevő volt és a 2015-ös dohai világbajnokságon bronzérmes volt.”

A siker értékét növeli, hogy különböző stílusú ökölvívókkal szemben aratta azokat a bajai fiú, volt, hogy szó szerint meg kellett verekedni a győzelemért, míg máskor technikás megoldások vezettek eredményre. Gálos Tamás fia és tanítványa második alkalommal zárt a Bocskai Emlékverseny első helyén, a döntőben egy magasan jegyzett fehérorosz fiút legyőzve.

Gálos Tamás, vezetőedző, Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE

„Ez az utolsó mérkőzésünk ez egy technikás mérkőzés volt. Nem volt benne túl sok fejelés, fogás, tehát a Roland 4-1-es pontozással verte a fehéroroszok legjobbját 60 kg-ban. A felkészülésünkre visszatérve egy elég kemény négy hét volt. Ugye hármat edzettünk két-két és fél hétig, és akkor fokozatosan csökkentettük az edzések számát. Az intenzitás az jóval magasabb volt. És rengeteget jártunk kesztyűzni.”

Roland a legjobb hazai ökölvívó címet is elnyerte, míg a külföldiek közül egy angol öklöző részesült az elismerésben. A debreceni hétvége után sincsen lehetőség a pihenőre, hiszen a következő hétvégén már egy újabb Bundesliga összecsapás vár Gálos Rolandra.

https://youtu.be/2lxAeU7uDnE

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: