Egy napig meg sem állt « Bajai TV

Egy napig meg sem állt

  • február 13, 2018
  • Sport
  • Egy napig meg sem állt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Újabb nemzetközi érmese van a bajai sportéletnek. Január végén Görögországban rendezték meg az ultrafutók 24 órás viadalát, ahol Bene Ármin is rajthoz állt. A sportember kiválóan teljesített az embert próbáló viadalon.

Futva érkezik az egyik hétközi edzésére Bene Ármin. A sportember ezúttal a Petőfi-szigetről indul a kilométerek legyőzésére, de útja során nem ritkán a környező településeket is bejárja. Bene Ármin 2003 óta fut rendszeresen, azóta több nagy versenyt is sikeresen teljesített, így például a Bécs-Budapest szupermaratont is. Ezúttal Görögországban állt rajthoz egy 24 órás megmérettetésen, ahol egyedüli magyarként képviselte országunkat.

Bene Ármin, ultrafutó
„Szemem előtt lebegett, hogy a negyedik órától átvettem a vezetést. Én futottam az élen, egy orosz versenyző volt közvetlenül a sarkamban. Igazából ez tartott életben, hogy tudtam, hogy jó eredményt futhatok. Nem csak a számok tekintetében, hogy bőven 200 km fölé mehet az eredmény, hanem hogy dobogós hely, sőt akár a győzelem is. Egészen a 19. óráig vezettem, miután bedarált egy lengyel és egy szlovák versenyző.”

Ármin elmondta: az egyik legnagyobb nehézséget a monotonitás legyőzése jelentette, hiszen a versenyt egy egy kilométeres körpályán rendezték meg, amit a bajai futó pontosan 222 alkalommal teljesített a 24 óra alatt és ezzel a harmadik helyen zárt. A verseny ideje alatt gyakorlatilag folyamatosan mozgásban volt, a pihenőideje összességében nézve nem haladta meg a nyolc percet.

Bene Ármin, ultrafutó
„Igazából a kalóriapótlás is egy óriási feladat, hiszen óránként 700 kaloriát be kell vinni, ami roppant megterhelő a gyomornak. Ilyenkor minimálisra szűkül az ő mozgástere, hogy a vért az izmokba pumpálja, hogy azok dolgozzanak. Viszonylag egész jól sikerült a táplálkozásom, ez nagyon fontos az ultraversenyben, mert ha nem bírjuk bevinni a kalóriát, akkor nincs erő. Ugye az üres zsákot nem lehet felállítani.”

Bene Ármin a görögországi erőpróbát követően egy rövid pihenőt tart, majd megkezdi a felkészülést a májusi temesvári 24 órás Európa-bajnokságra. Jelenleg egyesületen kívüli versenyzőként fut, azonban szeretné ha ez a jövőben változna és ő is tartozna valahova. Az eredményei és a teljesítménye alapján mindenképpen rászolgálna erre.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: