Utazás kiállítás 2018
Ismét megnyitotta kapuit az Utazás kiállítás. A nemzetközileg is elismert turisztikai seregszemlét idén 41. alkalommal rendezték meg Budapesten. A több mint 25 négyzetméteres kiállítóteremben ezúttal 23 országból érkeztek vendégek. Baja város hosszú évek óta vesz részt a rendezvényen, az idei évben pedig a prospektusok mellett bajai halászlevet is kínáltak az érdeklődőknek.
Halasi csipke, hajósi borok, olasz koktélok és eredeti kézzel készített marokkói dísztárgyak várták a látogatókat a 41. Budapesti Utazás kiállításon. A turisztikai szemlére az előző évekhez hasonlóan idén is a világ minden pontjáról érkeztek, összesen 280 kiállító mutatkozott be a vendégeknek. A kiállítás belföldi díszvendége ezúttal Hévíz volt, külföldi országok közül pedig Marokkó kapott kiemelt szerepet. Baja városa hosszú évek óta képviselteti magát a turisztikai rendezvényen, ez az idén sem volt másképp.
Fercsák Róbert – polgármester, Baja
„Fontos az, hogy ott legyünk azokon a színtereken, ahol a helyi turizmuson belüli kínálatot Baja is képviselni tudja és bemutathatja a látogatóknak. Ezért igen nagy jelentősége van, hogy egy országos turisztikai kiállításon Baja városa a saját megyéjén belüli standdal részt vesz ezen.”
Bócsa Barnabás a BajaMarketing Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a kiállítást a személyes találkozás élménye teszi még különlegesebbé.
Bócsa Barnabás – ügyvezető igazgató, BajaMarketing Kft.
„Ma már az online felületek mindent elárasztanak, de amikor valaki úgy jön vissza a standunkhoz, hogy két-három éve Baján voltam és az idei évben is kíváncsi vagyok a Bajai Halfőző fesztiválra, az nagyon jó érzés.”
A rendezvénysorozat nyitónapjára elsősorban kiállítókat, a települések képviselőit és a turizmusban jártas szakembereket várták. A Bajai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, a rendezvény lehetőséget biztosít a kapcsolatépítésre és a szakmai fejlődésre.
Schäfer Andrea – ügyvezető, Bajai Turisztikai Nonprofit Kft.
„Olyan embereknek tudunk bemutatkozni, olyan emberekkel tudunk tárgyalni, akik tovább tudják vinni a hírünket, újabb kapcsolatokat tudunk építeni, új partnereket tudunk találni, tehát sok szempontból fontos.”
A bajai delegáció természetesen ezúttal sem érkezett üres kézzel, az első napra közel 150 kilogramm halból főztek eredeti, bajai halászlevet.
Végh János – elnök, Harkányi Turisztikai Egyesület
„Érdekes ez nem az a dunai, vagy drávai, hanem valami más íz van benne, ami megkapó és finom. – A gyufatésztához mit szólt? – Finom volt, házi jellegű. Kellően kemény, nem volt ragacsos, tényleg nagyon finom volt.”
Bács-Kiskun megye idén is egységes arculattal, 80 négyzetméteren, 16 településsel és új kiadványokkal jelent meg a seregszemlén. Elkészült például a megyei imázsfilm, az érdeklődők ezenfelül megtekinthették a megye turisztikai látványosságait jelölő térképet is.
Rideg László – elnök, Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés
„Van aki a szívét, lelkét öntötte bele a mézeskalácsba, Bugacról eljöttek a kardos vitézek és ez így együtt szenzációsan szép, színes és tartalmas és alkalmas arra, hogy nagyon sok embernek felkeltse az érdeklődését.”
Az elnök hozzátette: Bács-Kiskun megye gasztronómiában és turizmusban gazdag, így megérdemli, hogy még többen ismerjék meg értékeit.