Újabb fejlesztések a kórházban

  • március 9, 2018
  • Egészségügy
  • Újabb fejlesztések a kórházban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Folytatódnak a fejlesztések a Bajai Szent Rókus Kórházban. Az újabb támogatásnak köszönhetően tovább nőhet az intézményben folyó munka színvonala. A sikeres pályázatokról sajtótájékoztató keretében számolt be Dr. Tóth Gábor főigazgató és Zsigó Róbert a térség országgyűlési képviselője pénteken délelőtt.

A két nyertes pályázatnak köszönhetően a bajai intézmény összesen mintegy 400 millió forintot fordíthat az egynapos sebészet kialakítására, valamint az egészségügyi dolgozók továbbképzésére – jelentette be a sajtótájékozatón Zsigó Róbert. Az országgyűlési képviselő hozzátette: a fő cél, hogy olyan területeket fejlesszenek amelyek a mindennapi életet érintik, így Baján többek között felépülhetett az új kórházi szárny, valamint  több orvosi rendelő és a Sürgősségi Betegellátó Osztály is megújulhatott.

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője

“Folyamatosan fejlesztünk annak érdekében, hogy – és ez leginkább a kórházban dolgozók munkájának köszönhető – hogy az ide jövő betegek megfelelő körülmények között, biztonságos ellátásban részesüljenek. Azt gondolom, hogy ebben az egészségügy területén a választókerületben, a városban sokat léptünk előre az elmúlt években.”

Dr. Tóth Gábor főigazgató hozzátette: az épületek és a megfelelő műszerek nagyon fontosak, de e mellé nagyon kell a megfelelő szakember. Ezt segíti az elnyert támogatás, amely fedezi az orvosok és szakdolgozók képzését és a távol lévők helyettesítése sem terheli a kórházi költségvetést.  A másik sikeres pályázatból, mintegy 250 millió forintból egy úgynevezett egynapos sebészeti egység kialakítása történhet meg.

Dr. Tóth Gábor, főigazgat, Bajai Szent Rókus Kórház

“A világ arra megy, hogy minél kevesebb időt töltsenek a betegek a kórházban, minél hamarabb haza tudjuk őket engedni. Ennek feltétele az, hogy olyan minimál invazív beavatkozásokat végezzünk, hogy elengedhető legyen a beteg. Ezekhez viszont olyan korszerű berendezések szükségesek, amelyeket ezen pályázat kapcsán fogunk megvásárolni.”

A főigazgató kiemelte: nem minden műtét végezhető el egynapos ellátás formájában, ugyanakkor a technológiai fejlődésnek köszönhetően ezek száma egyre nő. Az egynapos sebészet az 5. emeleten kap majd helyet.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: