Véget ér a teremszezon

  • március 13, 2018
  • Sport
  • Véget ér a teremszezon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az ünnepi hétvégén véget ér a városi teremlabdarúgó bajnokság. A három osztályban zajló pontvadászat november eleje óta tart, a záró mérkőzések előtt már valamennyi bajnoki cím gazdára talált. A focisták hamarosan már a szabadtéren folytatják.

A városi bajnokságban az idei évben három osztályban és négy csoportban játszottak a csapatok, az első és a harmadik liga egy csoportos volt, míg a másodosztály mezőnyét kettő részre osztották a szervezők. November eleje óta gyakorlatilag alig volt üres hétvége, csupán a karácsonyi ünnepek és Szilveszter idejére szünetelt a pontvadászat. A szervezők elégedettek az elmúlt hónapok tapasztalataival.

Márton László főszervező

Ugye most már azt lehet mondani, hogy évtizedek óta amióta egy szűk stábbal csináljuk a kispályás labdarúgást, kiszámíthatóság, rend és fegyelem van. Természetesen előfordulnak olyan esetek, amikor bele kell nyúlni fegyelmileg az ügyekbe. De azt mindenki érzékelhette, hogy teljesen mindegy, hogy melyik csapat melyik játékosa követte el, kőkemény elbírálásban, fegyelmi ítéletben van része.”

Az idei év különleges volt abból a szempontból, hogy nagyobb átszervezés előtt áll a bajnokság. Jövőre már nem három, hanem négy osztály lesz, melyek beosztásánál majd az idei végeredményt veszik alapul. Ennek megfelelően nem volt mindegy, hogy melyik csapat hányadik helyen végez.

Márton László főszervező

Több csapat kiesik osztályonként, mert létrehoztunk a kettő másodosztály helyett egy negyedosztályt is. Megpróbáljuk azt a régi elvet visszaállítani, hogy 3×12 csapat lesz az első, másod, harmadosztályban, és a negyedosztályban meg olyan 14-15 csapat, ha összejön. Onnan kerülnek a feljutók, így megpróbáljuk megélénkíteni a bajnokságot, hogy minden osztályban kerüljön fel legalább kettő új csapat.”

Az utolsó forduló előtt már eldőlt, hogy a különböző osztályokban mely csapatok ünnepelhetnek bajnoki címet. Az élvonalban a Sugovica-Preceptum győzött, a kettő másodosztályban a Du-baj és az Eredet 2000 nyert, míg a harmadosztály legjobbja a Gemenc lett. Az ünnepélyes díjátadót a jövő héten tartják a Vasváriban, a szabadtéri szezon március végén a Ligakupa első fordulójával veszi kezdetét.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: