Megújul a tornacsarnok

  • április 11, 2018
  • Fejlesztés
  • Megújul a tornacsarnok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Megújulhat a Bajai Szentistváni Általános Iskola tornacsarnoka. A munkálatok egy része már befejeződött, így már semmi sem emlékeztet a 3 évtizeden keresztül használt, régi öltözőkre. A bejáratnál elkészült az új akadálymentes rámpa és hamarosan megkezdik a csarnok tetőszerkezetének javítását is.

Forgatásunkkor még üresek voltak az öltözők, azóta azonban már birtokba vehették azokat a szentistváni iskola diákjai. A mintegy 30 évvel ezelőtt épült csarnok egy pályázatnak köszönhetően szépülhet meg.

Sárosi Magdolna, igazgató, Bajai Tankerületi Központ
“Ez a pályázat egy EFOP-4.1.3, Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése. Ennek a pályázatnak a keretében 750 millió forint támogatást nyert el a Bajai Tankerület. 13 intézményben kezdődhetnek a fejlesztések – vannak olyanok ahol már megkezdődött – javarészt most áprilisban kezdődik.”

Ezen intézmények egyike a Bajai Szentistváni Általános Iskola is, ahol mintegy 35 millió forintot fordíthatnak fejlesztésre-tette hozzá Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerület igazgatója. A munkálatok egy része itt már megvalósult. Az öltözők és a vizesblokkok új burkolatot és festés kaptak, valamint megújulhatott az épületgépészet is. Hamarosan pedig megérkeznek az új padok és fogasok is az öltözőkbe. A felújításra már nagyon nagy szükség volt.

Gugán Antal, intézményvezető, Bajai Szentistván Általános Iskola
“A mindennapi testnevelés keretében minden osztálynak minden nap van testnevelés órája. Ez a dolgok egyik része, a másik, hogy délután tömegsport foglalkozások, edzések vannak. A csarnokot 89-ben adták át, azóta a festésen kívül nem sok minden történt, úgyhogy ez óriási mérföldkő az iskola életében ez a csarnok felújítás.”

A tornaterem bejáratánál akadálymentes rámpát alakítottak ki. A nagyobb munka azonban még hátra van. Mivel a tornacsarnok sok helyen beázott, így hamarosan megkezdik a tetőszerkezet és az ablakok felújítását.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: