Birkózó tavasz

  • április 12, 2018
  • Sport
  • Birkózó tavasz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egymást érik tavasszal a különböző birkózó versenyek. A bajaiak több korosztályos viadalon szerepeltek az elmúlt hetekben, sőt a sorozat a következő időszakban tovább folytatódik. A erőpróbákon a mieink rendre a dobogón vagy annak közvetlen közelében zártak.

Az elmúlt években egyre többet hallani a bajai birkózókról. Míg korábban csupán egy-kettő név volt a versenyeken, addig ma már majd minden korosztályban ott vannak a mieink. Tavasszal a legkisebbek kezdték a sorozatot, akik a Diák lány országos bajnokságon bizonyíthattak. Jagicza Glória élete első versenyén rögtön aranyérmes lett és bekerült a korosztályos válogatott keretbe, míg Magosi Mirjana ötödikként zárt. Az U23-as országos bajnokságon pedig nem kevesebb, mint hat pontszerző versenyzőnk volt.

Jagicza László, edző, Mogyi Bajai Birkózó Klub
„Mindenképpen elégedett vagyok, hiszen te is láthatod a nevekből, hogy új arcok is felkerültek a dobogóra, vagy ha nem is a dobogóra, de pontszerző helyekre a különböző országos bajnokságokon. Ez azért jó, mert mindig hallunk egy sportágban neveket, és ha új nevek kerülnek fel, akik eredményeket érnek el, akkor látszik, hogy abban a sportágban nem csak az a néhány ember van, hanem mindig jönnek újabbak. És ami nagy dolog szerintem, hogy egészen az U23-as korosztályban is felkerültek új nevek.”

Az utánpótlás után hamarosan már a felnőttek bizonyíthatnak. Püspöki Patrik jó formában várja a megmérettetéseket, míg Borsos Bálint sérülésből felépülve még csak óvatosan készül.

Jagicza László, edző, Mogyi Bajai Birkózó Klub
„És most jönnek a felnőttek, a felnőtt országos bajnokság, ami azért is különleges, ugyanis az idén Budapesten lesz a birkózó világbajnokság. Ami most különösen nagy esemény, mert most tíz súlycsoport lett ugye, kötöttfogásban, szabadfogásban és nőiben, ami azt jelenti, hogy 30 súlycsoportban a világ legjobb birkózói jönnek, több mint ezer fő. Ez egy nagyon nagy esemény lesz és tulajdonképpen most lesz a világban először ez, hogy 30 súlycsoportban egyszerre van világbajnokság.”

A felnőtt országos bajnokságot május közepén rendezik, ami egyben válogató lesz a nyári világbajnokságra. Ezt a versenyt még megelőzi a serdülő OB április végén, ahova a bajaiak szintén érmekért utaznak.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: