A szakma kiváló tanulói « Bajai TV

A szakma kiváló tanulói

  • április 19, 2018
  • Oktatás
  • A szakma kiváló tanulói bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az idén is a bajai EGYMI tölti be a házigazda szerepét a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjében. A két napig zajló megmérettetésen többek között parkgondozó, kerti munkás és háztartástan tantárgyakban bizonyíthatják rátermettségüket a tanulók. A versenyen több okból is megéri jól teljesíteni.

Az intézmény tankórusa és tánckara változatos műsorral készült a szerda esti ünnepélyes megnyitóra. Az intézmény főigazgatója, Müller István köszöntőjében elmondta: ezekben a napokban több, mint száz győztes versenyez majd Baján, hiszen ők már az elődöntőkből juthattak tovább a rangos megmérettetésre.

Müller István, főigazgató, Bajai EGYMI

„A szakképzésről annyit kell tudni, hogy egy évvel hosszabb ideig tanulhatják a szakmát a szakiskolákban a tanulók. Tehát az egy éves felnőttképzésű szakmák azok ezekben az iskolákban két évesek. Valamint a normál szakképesítésben a 3 éves szakmákat 4 éven keresztül tanulhatják, sajátíthatják el a tanulók. Ezeket úgy hívjuk, hogy teljes szakképesítés. Ez egyenértékű a normál OKJ-s szakképesítéssel.”

Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerület igazgatója elismerően nyilatkozott az intézményről, és sok sikert kívánt a versenyzőknek.

Sárosi Magdolna, tankerületi igazgató igazgató, Bajai Tankerület

„Nagyon-nagyon büszkék vagyunk az EGYMI-re, az intézményünkre, hogy ebben a tanévben is, az elmúlt tanévben is és már sokadik alkalommal helyt ad a rendezvénynek és ilyen színvonalas módon biztosítja a versenynek a feltételeket.”

A megnyitón elhangzott: nem csak a tanulók versenye ez, hanem a pedagógusoké is, akiknek rengeteg munkájuk van a diákok felkészítésében.

Csubákné Bessesek Andrea, alpolgármester, Baja

„Huszonhat helyről, 106 diák érkezett ide, és megmutatja, hogy mit tud. Megmutatja, hogy mit tud, hogy hova tud fejlődni. Izgatottak, várakozással teli minden gyerek arca, egy kicsit talán szorongatják egymás kezét. De én azt gondolom, hogy pár nap múlva megkönnyebbülés lesz az arcukon, mikor már az eredményeket tudják.”

A verseny szerdán és csütörtökön zajlik több színtéren, összesen nyolc tantárgyban. A szakiskolai, illetve készségfejlesztő iskolai képzésben résztvevő tanulóknak az írásbeli és szóbeli vizsgák mellett gyakorlatban is meg kell mutatniuk mit tanultak az évek során.

Mester Lajos, tanuló, Bajai EGYMI

„A mai napon természetesen mosogatunk, amit persze kiadnak feladatot azt teljesítenünk kell persze. Amire szükségük van azt is teljesítjük a kívánt szerint. Betartjuk ugyanúgy a higiéniát, ami a vizsgához hozzá tartozik.-Szeretsz a konyhában tevékenykedni?-Igen, szívesen csinálom, pedig ez a harmadik szakmám, előtte volt az asztalos és a kőműves, amit tisztességesen elvégeztem.”

A versenyen pedig nem csak tapasztalatot, hanem pénz- és tárgyjutalmakat is lehet nyerni. A legjobb helyezést elérő tanulók az év végi szakmunkásvizsga alól is mentesülnek, egyúttal kézhez kapják szakmunkás bizonyítványukat.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: