Gyerekek rendőrbőrben « Bajai TV

Gyerekek rendőrbőrben

  • április 20, 2018
  • Oktatás, Rendvédelem
  • Gyerekek rendőrbőrben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A rendőrök mindennapi feladatait próbálhatták ki az érdeklődők pénteken délelőtt. A Bajai Rendőrkapitányság minden évben megszervezi azt a nyílt napot, amelynek során a látogatók bepillanthatnak a hivatalos szervek életébe. Az idei évben újdonság volt, hogy a rendőrkapitányság helyett a Petőfi-szigeten rendezték meg az egész napos programot.

Fegyverbemutatóval, KRESZ- tábla felismeréssel és ujjlenyomat olvasással is találkozhattak az érdeklődők az idei rendőrségi nyílt napon. A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai minden évben lehetőséget biztosítanak a helyi fiataloknak arra, hogy interaktív feladatok segítségével rövid időre maguk is bekapcsolódhassak a hivatásos szervek mindennapjaiba.

Putnik Zoltán, szóvivő, Bajai Rendőrkapitányság

„Már a tanév során, az órákon is próbáljuk bevonni a gyerekeket az órába. Nem egy frontális előadássorozaton vesznek részt, hanem igen interaktívak már a tanórák is, hogy a gyakorlati dolgokat tapasztalják meg. A mobil KRESZ-parkunkat például nemcsak a tanórára, hanem egyéb kérésre, iskolai rendezvényekre is kivisszük, ahol a táblákat, főleg a gyalogos közlekedés szabályait próbáljuk a fiataloknak megtanítani.”

Az egyes fegyver-, és eszköz bemutatók mellett a Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai is közreműködtek a nyílt napon, akik rendőrkutyáik segítségével tartottak bemutatót a népes közönségnek. A látványos előadás ezúttal is nagy sikert aratott.

Hamvas Laura, óvodapedagógus, Bácsbokodi Óvoda

„Nagyon tetszett nekik, hogy kipróbálhatták és beleláthattak a rendőrök munkájába. A kutyás bemutató is tetszett a gyerekeknek, nagyon szeretik az állatokat, látták, hogy megy egy bűnüldözés, hogy segítik a kutyák a rendőrök munkáját. Nagyon tetszett nekik minden.”

A látogatók egy építőkocka játék segítségével a KRESZ- táblákkal és azok jelentőségével is megismerkedhettek.

Mészáros Kornél, 4. osztályos tanuló, Sugovia Sportiskolai Általános Iskola, Kiscsávolyi tagintézménye

„Kiraktuk a stoptáblát, a gyalogátkelő táblát, meg a behajtani tilos táblát- Azt is tudod, hogy ezek mit jelentenek, a stop tábla mit jelent? – A stoptábla azt jelenti, hogy álljon meg az autós, nézzen körbe és utána mehet.”

A Bajai Szakképzési Centrum alá tartozó Kalocsai Dózsa György Szakiskola rendészeti ágazatának diákjai az ujjlenyomat készítés technikáját is bemutatták az érdeklődőknek.

Palkó Gyula, rendészeti ágazat, Kalocsai Dózsa György Szakiskola, Bajai Szakképzési Centrum

„Van egy mágneses ecsetünk és ennek az ecsetnek a végén található egy erős mágnes, amihez hozzátapadnak színes vasreszelékek, ezzel pedig az ujjlenyomatot meg lehet találni. Ahogy húzzuk a kezünket a felületen, a zsíros részekhez hozzátapadnak ezek a vasreszelékek és feketén, vagy ha a felület úgy kívánja akkor fehéren kirajzolódik a tenyérlenyomat, ujjlenyomat.”

A sokoldalú programoknak köszönhetően kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat, a játékos feladatok pedig hozzájárultak ahhoz, hogy a résztvevők szórakozás közben tanuljanak a közlekedési szabályokról, vagy a hatóság által használt fegyverekről.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: