István a király « Bajai TV

István a király

  • április 20, 2018
  • Csodálatos Baja 2018
  • István a király bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Csütörtökön Budapesten egy sajtótájékoztatón jelentették be, ki rendezi és kik lesznek a szereplői az István, a király rockoperának. A zenés darabot  augusztus 24-én, 25-én és 26-án új helyszínen, a Petőfi szigeten mutatják be.

A Budai várba várta a média képviselőit a Budapesti Operettszínház és a Baja Marketing Kft. vezetősége. Mint elhangzott, egy sajtótájékoztatót azért szerveznek meg, hogy minél több kulisszatitkot tudhasson meg a közönség.

Lőrinczy György, főigazgató, Budapesti Operettszínház

“Alapvetően egy fiatalos előadásra gondolunk. Az a tervünk, hogy igazából a mai fiatal közönségnek megpróbáljuk ennek a darabnak az erényeit megmutatni, amit mondjuk a szüleik, vagy a nagyszüleik már a korábbi produkciókban megszerettek, megtapasztaltak.”

Több sikeres darabot és több fesztivál díjat tudhat maga mögött Székely Kriszta, a zenés darab rendezője. Mint mondta, a történelmi szálon kívül nagy hangsúlyt fektet az emberi kapcsolatokra, és arra, hogy ez egy család története is.

Székely Kriszta, rendező

“Az egész történet magjában, egy család van, egy gyászoló család, akik történelmileg és politikailag egy rendkívül nehéz helyzetben vannak. És rendezői szemmel izgalmas, amit a zene is követ, hogy ezek a szereplők hogyan, egymás által és külső nyomások által hogyan alakulnak, és a hatalom hogyan torzít embereket.”

Meglepetésként érte a jelenlévőket, hogy Dolhai Attilát Koppány szerepében láthatja majd a közönség. A további szerepekben mások mellett Maros Bernadett, Gubik Petra, Polyák Lilla, Mészáros Árpád Zsolt és Szabó P. Szilveszter áll majd a bajai színpadra. A főszerepet pedig Kocsis Dénes alakítja.

Kocsis Dénes, színész

“Olyan kihívás, amiben mind az éneklés, mind a színészet, főleg úgy, hogy egy kultikus darabról beszélünk, egy hungarikumról, amit mindenki ismer az országban, nemtől és kortól függetlenül, és mindenki kívülről tudja, ez egy nagyon fontos dolog.”

35 évvel ezelőtt a királydombi ősbemutatón is sikeres volt, és az új generáció előtt is győzelemre kell vinni ezt a művet, mondta Makláry László fő zenei igazgató a rendezvényen. A rockoperát a Petőfi-szigeten, egy természeti környezetben mutatják be.

Bócsa Barnabás, ügyvezető, Baja Marketing Kft.

“Egy gyönyörű erdő lesz a háttér, és hát néhány tíz méterre arrébb egy Sugovica folyó fogja ezt majd körülölelni, ezt a produkciót, amit a bajaiak, azt gondolom nagyon és nagy szeretettel várnak.”

Az augusztusi előadásig még többször hírt adnak majd az alkotói folyamatról, annyi viszont már biztos, hogy Jánoska eresztéskor Bajára érkeznek a színészek egy látványos bemutatóval. Ezt követően a tervek szerint május végén látogatnak újra városunkba a szereplők.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: