Eldőltek a helyek « Bajai TV

Eldőltek a helyek

  • május 10, 2018
  • Oktatás
  • Eldőltek a helyek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Május elején értesítették ki a nyolcadikosokat arról, hogy melyik középiskolában folytathatják tanulmányaikat. A diákok többsége az első vagy a második megjelölt helyre nyert felvételt. Aki nem jutott be egyik megjelölt intézménybe sem, ők a rendkívüli felvételi eljárás során az üresen maradt férőhelyekre iratkozhatnak be.
Az utolsó tananyagok egyikét veszik matematika órán a nyolcadikosok. A jó év végi bizonyítványért még hajtani kell, de a felvételit már maguk mögött tudhatják a diákok.

Csekő Kíra, 8. a, Újvárosi Általános Iskola
„Jól sikerült, nyolcadik lettem így felvettek a Jelky András Szakközépiskolába a szépészet szakra. Nagyon szeretnék fodrász vagy kozmetikus lenni.”

Horváth Balázs a Bereczki Máté Szakiskolát választotta, mindenképp a sport tagozatra szeretett volna bejutni, ami sikerült is neki.

Horváth Balázs, 8. b, Újvárosi Általános Iskola
„Volt egy szintfelmérés, ahol mindenki jól teljesített. -Sport ágazatban mivel szeretnél foglalkozni? Én kenuzok jelenleg és sportoló szeretnék lenni, később pedig edző.”

Az Újvárosi Általános Iskola tanulói szerint az utolsó évben nem volt egyszerű feladatuk.

Elekes Dominik, 8. a, Újvárosi Általános Iskola
„A négyes átlagot azt tartottam és szerintem egy kicsit nehezebb volt, mint a többi. -Melyik tantárgyból készültél a legtöbbet? A legjobb matekból, informatikából meg magyarból vagyok a többi már nem ment annyira nagyon.”

A két végzős osztály jelentkezései alapján az egyik legnépszerűbb képzésnek az informatika bizonyult.

Aros Robin, 8. b, Újvárosi Általános Iskola
„A Türr István Szakközépiskolába majd infó szakra. Miért ezt választottad? Szeretnék informatikus lenne. -És milyen tantárgyak kellenek ehhez még? Fizika és matematika, a négyes és az ötös megvan.”

Cserháti Raul, 8. a, Újvárosi Általános Iskola
„Infóra szeretnék menni és már kisgyerekkorom óta érdekel a számítógép és az azzal kapcsolatos dolgok és minden ilyesmi.”

A Türr István Gazdasági Szakgimnáziumban az idén először hirdették meg ötödik szakmacsoportként a pedagógiát, amit 11 fővel el is indíthatnak. Összesen négy kilencedikes osztály kezdheti meg a középiskolában a 2018/19-es tanévet.

Daka Mónika, tagintézmény-vezető, Bajai SZC, Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma
„Összesen 370 tanuló gondolta úgy, hogy a Türr beleférne a továbbtanulási elképzeléseibe. Természetesen nem mindenki az első helyen, 120 diákot vettünk fel a 370 tanulóból, a legnépszerűbb az informatika ágazat volt, ide 48 férőhelyre jelentkezhettek a diákok és mindet betöltöttük, 51 tanulót kellett elutasítanunk a helyhiány miatt.”

A beiratkozást június végén tartják a középiskolákban. Azok a tanulók, akik a megjelölt helyekre nem nyertek felvételt, vagy mégsem a korábban választott iskolába szeretnének járni, ők május 7. és augusztus 31. között a rendkívüli felvételi eljárás során az üresen maradt férőhelyekre kerülhetnek be.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: