1500 kilométer 11 nap alatt « Bajai TV

1500 kilométer 11 nap alatt

  • május 11, 2018
  • Nincs kategorizálva
  • 1500 kilométer 11 nap alatt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hazaérkezett a Drótszamár Huszárezred csapata Görögországból. A kerékpárosok a Türr emlékév tiszteletére április végén indultak útnak a bajai emlékműtől a Korinthoszi-csatornáig. A tavaszi hadjárat négy fős csapata 1500 kilométert tett meg 11 nap alatt.

Április 20-án vette kezdetét hivatalosan is a Türr István emlékév Baján. A decemberi ünnepi testületi ülésen Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője hirdette meg az évfordulót, ami a bajai kerékpárosoknak is felkeltette az érdeklődését. Türr legnagyobb munkáját, a Korinthoszi-csatornát 125 éve adták át, így nem véletlen, hogy a görögországi vízi átkelőt választották úti céljukként.

Kovács Tamás, Drótszamár Huszárezred, a Gemencz Zrt. munkatársa

Decemberben, amikor az ülés után hazamentem, akkor leültem a számítógép elé, majd elővettem a térképet beírtam, hogy Korinthosz és akkor láttam, hogy 1372 kilométer autóval a legrövidebb úton és ehhez hozzá kell számolni kerékpárral a kitérőket.”

A négy fős csapat kísérő autó nélkül vágott útnak, sátorban aludtak és maguk gondoskodtak mindenről. Azt mondták a balkáni térség egy jó megpróbáltatás volt, de sok segítséget kaptak a helyiektől és a csapatszellem is átlendítette őket a nehézségeken.

Kovács Gábor, Drótszamár Huszárezred

A legrosszabb egyedül, ha már ketten vagyunk akkor el tudunk valahova indulni, abban az esetben ha többen vagyunk, akkor a szervezés több időbe telik, több mindenre kell odafigyelni, viszont tényleg sokszínűbb, több gondolat kerül elő.”

A Drótszamár Huszárezred nevet viselő kerékpáros barátokból álló társaság már sok kilométert tudhat a háta mögött. A három oszlopos tag minden évben hosszabb útra indul Európában.

Király Ákos, Drótszamár Huszárezred, a Szent László ÁMK munkatársa

Eddig jártunk Franciaországban, az volt eddig a legtöbb amit a Nyugati-Alpokban megtettünk egy hosszú utat, Horvátországban, Montenegróban, Szlovéniában, Észak-Olaszországban, most pedig a balkáni útvonal volt a projekt, ami lényegében a leghosszabb lett, mind távolságban, mind napokat tekintve.”

A csapat végül egy küllőtöréssel leküzdötte a távot, így Türr István halálának 110. évfordulóján, május 3-án megkoszorúzták a csatorna partján álló emléktáblát.

Gödri Roland, Drótszamár Huszárezred

Nagyon jó volt végre megérkezni oda, 11 nap alatt csináltuk meg ami 13-ra volt betervezve és ez azért számomra megterhelő volt, mint amire gondoltam, úgyhogy a felkészülést azt folytatjuk, nem hagyjuk abba a jövőre nézve sem, igazából fizikailag is akkor engedtem ki.”

Az 1500 kilométeres túra után a visszautat már kocsival tette meg a csapat, de hazaérve sem tétlenkednek, hiszen szabadidejükben tevékenyen részt vesznek a Bajai Kézműves Sör és Streetfood Fesztivál szervezésében, aminek időpontját a tavalyihoz hasonlóan július utolsó hétvégéjére tűzték ki.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: