Mindenki különleges « Bajai TV

Mindenki különleges

  • május 11, 2018
  • Nincs kategorizálva
  • Mindenki különleges bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ismét megrendezték a Speciális Szakiskolások Országos Sportfesztiválját. Mint minden évben ezúttal is Baja adott otthont a több napos vetélkedőnek. A versenyen idén is sok intézmény képviseltette magát, 25 városból közel háromszázan érkeztek a találkozóra.

Városnevet jelölő táblákkal a kezükben sorakoztak fel a sportfesztivál idei versenyzői. A háromnapos vetélkedőt csütörtökön délután nyitották meg, ahol a rendezvény házigazdái és a verseny szervezői köszöntötték a vendégeket. Müller István a Bajai EGYMI főigazgatója beszédében a hosszú évekre visszanyúló rendezvény fontosságára hívta fel a figyelmet.

Müller István- főigazgató, Bajai EGYMI

Mindenkinek fontos, hogy létrejöjjenek ezek a versenyek. A paralimpiai szövetségtől kezdve mindenki keresi a tehetségeket és ilyenkor megmutathatják magukat, illetve azt, hogy mely sportágakban sikerült több mindent elsajátítani, szintidőket javítani. Úgy gondolom ez egy jó megmérettetési lehetőség.”

Csubákné Besesek Andrea köszöntőjében kiemelte, mindenki egyéni tehetségekkel és képességekkel rendelkezik, ezeket bővíteni, gyarapítani kell.

Csubákné Besesek Andre- alpolgármester, Baja

Különböző versenyeken már részt vettek és bizonyítottak a fogyatékkal élők, a sport területén meg könnyen lehet, hogy jobban is teljesítenek, mint bárki más. A talentumokkal kell gazdálkodni és szerintem szabad az út, hogy megmutassák mire képesek.”

Bár a fesztivált csütörtökön nyitották meg, a tényleges verseny pénteken vette kezdetét. Az indulók különböző sportágakban tehették próbára tudásukat, így távolugrás, futás és labdahajítás számban is helyt kellett állniuk.

Gilicze Hajnalka- Bajai EGYMI

Most indulok a százon, a kétszázon meg a kétszázas váltón- Az előző években hogy sikerültek a versenyek? – Jobban. Például a mikor első alkalommal jöttem, akkor első és második helyezett lettem, most meg a 100 méteres számban is harmadik lettem.”

A diákok 25 településről érkeztek a versenyre, amelyet az idei évben is hosszas felkészülés előzött meg.

Bán Attila- TSZC Fellner Jakab Szakközépiskola

Sokat kell készülni, rengeteget, hogy megmutassuk, hogy nem hiába jöttünk ide illetve, hogy híreszteljük a TSZC-nek a nevét is.”

A fiatalok az idei évben sem távoznak üres kézzel, a legjobban teljesítő sportolók ugyanis arany, ezüst és bronz éremmel gazdagodnak.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: