Baja Csodálatos « Bajai TV

Baja Csodálatos

  • május 15, 2018
  • Friss Hírek
  • Baja Csodálatos bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ünnepélyes keretek között nyitották meg pénteken a fél éven át tartó Csodálatos Baja programsorozatot. Őszig ismét számos szórakoztató, sport, kulturális és családi rendezvény várja az itt élőket és a látogatókat. A korábbi évekhez hasonlóan a sorozat most is egy kiállítással kezdődött, ezúttal Nemes István festőművész munkái kaptak helyet a Bácskai Kultúrpalotában.

Már több mint fél évtizedes a Csodálatos Baja programsorozat, amit a város polgármestere, Fercsák Róbert kezdeményezésére hoztak létre. Aki nem becsüli a kis csodákat maga körül, az a nagyokat se veszi észre, mondta megnyitó beszédében Vedelek Norbert alpolgármester.

Vedelek Norbert – alpolgármester

Gyakran hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen csodálatos városban is élünk, hiszen minden természetes, ami körülvesz minket. Amikor valamilyen összehasonlítási alapunk van, elmegyünk a városból, és egy más településsel hasonlítjuk össze Baját, vagy esetleg hozzánk látogat valaki és megdicséri a városunkat, hogy hej de szép helyen laktok, na akkor jövünk rá, hogy Baja csodálatos, mind a város, mind pedig az itt lakó közösség.

Nemes István Párhuzamos világom című kiállítását a város kulturális referense ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Mint mondta, az összes munka egy kiskutya halálának emlékére készült.

dr. Munczig Dénesné – polgármesteri referens

A közös Jancsikában, a kis puli kutyában és a festményekben az, hogy tiszta világúak, emberi arcúak, emberhez, természethez kötődőek, és ami ebben a kiskutyában megvolt, István azt látja az ő képeiben is, azt sugározzák az ő képei is.

Az alkotásoknak nincs címe, és a képeken található üres helyeket a néző képzelete egészíti ki. Aki pedig megáll előttük, csendesedjen el és foglalkozzon a lelkével, tette hozzá dr. Munczig Dénesné, a művész szavait idézve.

Nemes István – festőművész

Ez mind teljesen spontánul történik egy olyan világban, amit révületnek is lehet nevezni. Az ember egy izgalomba kerül, amit nem magyaráz saját magának sem, másnak sem tudja elmondani.

A megnyitóra a Liszt AMI diákjai és tanárai készültek műsorral, filmslágerekkel és kórusművekkel. Vágót kihúzni A kiállítást augusztus 31-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Bácskai Kultúrpalotában.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: