Hazai erőpróba « Bajai TV

Hazai erőpróba

  • május 15, 2018
  • Nincs kategorizálva
  • Hazai erőpróba bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az ország legnagyobb múltra visszatekintő birkózó emlékversenyét rendezték meg szombaton Baján. A Popori Ottó Emlékversenyre mintegy 200 nevezés érkezett, az utánpótlás mellett világ- és Európa-bajnoki helyezettek is szőnyegre léptek. A népes bajai csapat remekül helyt állt.

Az elmúlt években kinőtte a verseny a Türr István sportcsarnokot, éppen ezért az idei évben az MNÁMK csarnokában emlékeztek a birkózók Popori Ottóra. Az első emlékversenyt 1979-ben tartották, így jövőre már a negyvenedik viadalt szervezik meg a bajaiak. A verseny iránt most is nagy volt az érdeklődés, ráadásul több nagy hazai egyesület is tiszteletét tette Baján. A legnagyobb létszámmal természetesen a bajai csapat vett részt a versenyen. A fiatalok között több olyan sportoló is akadt, aki élete első viadalára készült és bizonyíthatott szülők, rokonok, barátok előtt.

Jagicza László edző, Mogyi Bajai Birkózó Klub

Nagyon elégedett vagyok, ugyanis a csapatversenyt megnyertük. Ugye ez itt úgy működik, hogy az egyéni eredményeket összeadják és abból lesz egy csapat eredmény. Ha hozzátesszük, hogy a csapatverseny második helyén az ESMTK végzett, aki Magyarország legeredményesebb birkózó klubja, és őket is sikerült megelőzni. A harmadik Pénzügyőr, a Kecskemét, Szeged, Pécs, a Haladás VSE. Ilyen klubokat megelőzni azért nem kis dolog. Ez jó visszaigazolás nekünk, hogy igenis jó versenyzőink vannak, sok versenyzőnk van, és fel tudjuk venni csapatversenyben ilyen nagy klubokkal is a harcot.”

Nem csak a dobogósok, hanem az összes gyermek ajándékcsomaggal távozott, így nem volt szomorú versenyző az eredményhirdetést követően. A bajaiak mostantól a hétvégi szabadfogású országos bajnokságra készülnek, ahol Püspöki Patrik és Borsos Bálint már a hazai rendezésű világbajnokság jegyében lép szőnyegre.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: