Dupla évforduló « Bajai TV

Dupla évforduló

  • május 16, 2018
  • Nincs kategorizálva
  • Dupla évforduló bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A hétvégén immár 10. alkalommal szervezték meg a Pünkösdváró Kórusfesztivált. A jubileumi rendezvény kettős ünnep volt a szervező Bajai Liszt Ferenc Énekkar vezetője számára, hiszen 25 éve vezényli a kórust. A Csodálatos Baja programsorozat részeként megtartott délutánon nyolc együttes állt a közönség elé.

Tillai Aurél: A 42. genfi zsoltár a Bajai Liszt Ferenc Énekkar és a Liszt AMI zenekara előadásában. Ezzel a művel kezdődött a 10. Pünkösdváró Kórusfesztivál és Jubileumi Hangverseny. A rendezvényt ezt követően Szabó Hajnalka nyitotta meg.

A kerek évforduló alkalmából a város vezetősége és a szervező cég vezetője mondott köszöntőt és adták át ajándékaikat 25 éves munkájáért a Liszt kórus vezetőjének. 10 év nagy idő a kórusfesztivált tekintve, és szerves része a féléves Csodálatos Baja programsorozatnak.

Bócsa Barnabás – ügyvezető igazgató, Baja Marketing Kft.

Nagyon örülök annak, hogy ez a kórusfesztivál mondhatjuk azt nyugodtan, hogy hagyományos, hogy 10. évet túlélte, 10. alkalommal itt vagyunk és mindig kötődött valamilyen módon a Csodálatos Baja fesztivál megnyitójához.

Makkai Gézánénak emellett a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége képviselője és a kórustagok is köszönetet mondtak.

Makkai Gézáné – kórusvezető, elnök, Bajai Liszt Ferenc Énekkar

25 évvel ezelőtt örököltem meg Vígh László tanár úrtól ezt a kórust, és 16 emberrel indultunk és alakultunk ujjá 25 évvel ezelőtt.

A díszvendég Kossuth-díjas karnagy és zeneszerző Tillai Aurél úgy gondolta, a mostani fesztiválra különlegességeket hoznak.

Tillai Aurél – Kossuth-díjas érdemes művész, Pécsi Kamarakórus

Például a romantikából G-nek a neve nem olyan ismerős a kórusok szempontjából. De legérdekesebb ilyen romantikus darab Brahms szerelmi dal keringői amelyekből hármat fogunk elénekelni. Aztán hát a mai magyar zenéből Orbán Györgynek egy művét énekeljük, tőlem is megszólal egy darab.

A fesztiválon a bajai Ad Libitum kórus mellett hódmezővásárhelyi, szentendrei, jászberényi, pécsi és egri énekkarok mutatkoztak be. Mind olyanok, akiknél korábban már jártak a bajaiak, így ismerősként üdvözölhették egymást, mondta Makkai Gézáné.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: