Pünkösdi Program kavalkád « Bajai TV

Pünkösdi Program kavalkád

  • május 16, 2018
  • Nincs kategorizálva
  • Pünkösdi Program kavalkád bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Pünkösdi Program Kavalkád néven szervez versenyt a Bajai Spartacus SC kajak-kenu szakosztálya. Több távon is rajthoz állhatnak kicsik és nagyok, a pár száz métertől egészen a 32 km-ig lehet majd választani. A szervezők már a jó időt is megrendelték szombatra.

Egy évvel ezelőtt nagy népszerűség mellett rendezte meg a túra versenyét a Spartacus, ami egy országos sorozat része is volt egyben. Az idén alig változtattak valamit a kiíráson, csupán a kínálat lett szélesebb. Ismét kenukkal és kajakokkal lehet nekivágni a kiválasztott távnak, sőt a legbátrabbak szörfdeszkán állva evezhetnek majd.

Gavallér József edző, Bajai Spartacus SC

A kezdőket azokat nem engedjük ki a Dunára, ők csak megkerülik a Petőfi-szigetet és a Spartacus csónakháza előtt célba érnek. Ez a táv négy kilométer. A hosszabb, 12 km-es táv az a strandról rajtol, mint az össze többi szám, és egyenesen kimegy a Dunára. Ahol végig haladva a Vén-Duna befolyástól visszafordulva visszajönnek a Spartacus csónakháza elé. Ők így 12 km-t teljesítve érnek célba. Majd a 32 km-es táv úgy alakul, hogy a Vén-Duna befolyásnál ők nem fordulnak vissza, hanem tovább haladva a Dunán egy hosszabb távot teljesítenek.”

A bajaiak mellett az ország minden részéről érkeznek versenyzők, nevezni még a helyszínen is lehet. Korosztályt tekintve is széles lesz a paletta, az utánpótlástól egészen a szeniorokig evezőt ragadnak ezen a napon.

Kovács Zoltán edző, Bajai Spartacus SC

Ez legtöbbször úgy alakul, hogy van ez a kemény mag ennek a túra csoportnak, olyan hatvan-hetven fő szokott előre nevezni. És akkor nagyságrendileg reméljük még jönnek egy százan hozzá, gondolom időjárás függő, vagy nem tudom, hogy mi befolyásolja az ő nevezésüket, hogy nem akarnak előre, hanem inkább eldöntik majd pénteken.”

A rajt szombaton délelőtt fél tizenegykor lesz a Kagyló előtti Sugovica strandon, a különböző kategóriákat külön-külön indítják el. Az első visszaérkezőkkel dél környékén számolnak, így bőven lesz lehetőség a szurkolásra és a szórakozásra.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: