Méltó megemlékezés

  • június 11, 2018
  • Sport
  • Méltó megemlékezés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Rónai Sándorra emlékeztek vasárnap a Vasváriban. A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány évről-évre egyre színvonalasabb torna keretében emlékezik a néhai kiváló szakemberre. Az idén már nemzetközivé is vált az emléktorna.

Rónai Sándor játékosként, edzőként és vezetőként is sokat dolgozott a bajai labdarúgásért, a 2011-ben bekövetkezett halála nagy űrt hagyott a sportág berkein belül. Az általa is megálmodott és létrehozott LUA igyekszik méltóképpen megemlékezni a legendás szakemberről, a nyár elején minden évben utánpótlás tornát szerveznek a tiszteletére.

Nagy György, elnök, labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány

„Ahogy múlik az idő és a lehetőségeink is nőnek, akár önkormányzati támogatási háttérrel is, a torna minősége folyamatosan nő. Reméljük, hogy a nemzetközi színtéren is egyre több megmérettetésben lesz része az Alapítvány csapatainak.”

Az idén tovább bővült a létszám, hiszen hat korosztályban összesen közel 400 gyermek játszott az emléktornán. A létszám mellett a színvonallal sem volt gond, hiszen alközponti válogatottak léptek pályára ezen a napon.

Goretich Krisztián, szakmai vezető, Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány

„Arra gondoltunk ebben az évben, hogy ha már alközpont lettünk és a Magyar Labdarúgó Szövetség szeretné, hogy a legügyesebb gyerekek egymás ellen minél több mérkőzést játszanak, illetve nemzetközi mérkőzéseket játszanak, ezért meghívtuk az összes kecskeméti régióhoz tartozó alközpontot. Illetve Zombor városával sikerült felvenni a kapcsolatot, és a Zombor város önkormányzatának egy központi válogatott csapata jött el, akik Zombor, Bezdán, Újvidékről szedték össze a legügyesebb gyerekeket.”

Az idei évben először nemzetközivé vált a torna, hiszen a zomboriak elfogadták a LUA invitálását és több csapattal is részt vettek a rangos eseményen.

Antonia Nagy Kosanovic, sporttanácsnok, Zombor Város Önkormányzat

„Baja és Zombor már nagyon rég testvérváros és szeretnénk ezzel a labdarúgó versennyel is tovább ápolni ezt a kapcsolatot. Remélem az elkövetkezendő időben nagyon szép versenyek elé tudunk nézni. Jövő hétvégén már Zomborban lesz egy kupa, ahova meghívtuk baja város csapatait.”

A különböző korosztályokban végül a Kecskemét, a Szeged és a LUA Baja csapatai győztek, de a legjobb egyéni teljesítményeket is külön díjazták. A házigazda bajaiak remek vendéglátónak bizonyultak, a serlegek mellett fagyival és pizzával is megvendégelték a gyerekeket. Az eredményhirdetésen pedig zárszóként elhangzott: jövőre, Veletek, ugyanitt!

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: