Özönvíz Baján

  • június 11, 2018
  • Időjárás
  • Özönvíz Baján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy havi csapadéknak megfelelő mennyiségű eső zúdult szombaton Bajára. A városban több útszakasz, máshol teljes utcák kerültek víz alá, így az autós forgalmat a rendőrök elterelték. A következő napokban kevesebb csapadékkal, de a hétvégihez hasonló zivatarok várhatóak.

Rendőrautó állta el az utat az 51-es főút belvárosi szakaszán szombaton délelőtt. A Pázmány Péter utca sarkán a gyalogosok bokáig gázoltak a vízben, ide az autósokat nem is engedték bekanyarodni. A kerékpárosok közül viszont volt akit nem zavart a csatornává változott út a közlekedésben. A kitartóan szakadó özönvizet a lefolyók nem győzték elnyelni. Néhány óra leforgása alatt 78 mm eső hullott a térségre, a legnagyobb gond a főút mellett a Bara-lakótelepen és a Kölcsey utcai áruháznál adódott. A katasztrófavédelem munkatársai egész nap dolgoztak.

Óbéri Attila, tűzoltó azázados, a Bajai Hivatalos Tűzoltóparancsnokság parancsnok-helyettese

„Körülbelül 21 esetnél voltak a tűzoltó kollégák, itt 6 darab gépjármű fecskendővel avatkoztunk be a helyszínen, közel 20 fő volt kint, akik víz szivatást végeztek, illetve szükség esetén homokzsákokkal avatkoztunk be a helyszíneken.”

A hivatalos szervek munkáját a városőrség és a kommunális kft. dolgozói mellett a helyiek is segítették. A városháza szóvivője elmondta, a jövőben a hasonló helyzeteket egy új nyertes beruházás orvosolhatja.

Putnik Tamás, városházi szóvivő, Baja

„Pont ez a szombati felhőszakadás mutatta meg, hogy mekkora jelentősége van a józsefvárosi csapadékvíz-elvezetésre megnyert mintegy 750 millió forintos pályázatnak, amikor ez elkészül, akkor valószínűleg mind a Dózsa György úton most jelentkező problémát, mind pedig az Uszály utca környékén jelentkező problémát meg fogja oldani ez a pályázat. Hamarosan kezdődhet egyébként a kivitelezés része a pályázatnak.”

Az időjárás előrejelzés szerint szerdától hidegfront érkezik hazánk fölé, így ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok, viszont kevesebb csapadék várható.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: