A legjobbakat díjazták

  • június 12, 2018
  • Oktatás, Önkormányzat
  • A legjobbakat díjazták bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A legjobbakat díjazták. A bajai fiatalok az idei tanévben is számtalan országos versenyen remekeltek, így természettudományos, idegen nyelvi és művészeti területeken is jól szerepeltek. A dobogósok oklevélben és pénzjutalomban is részesültek.

Diákokkal telt meg a Városháza díszterme kedden délelőtt. A bajai tanulók ekkor vehették át jutalmukat az országos tanulmányi versenyeken elért helyezésükért. A városban 2016 óta rendezik meg a díjátadó ünnepséget, hogy ezáltal ismerjék el a fiatalok egész éves munkáját és teljesítményét.

Csubákné Besesek Andrea, alpolgármester, Baja

„Hatvannyolc fiatalnak tudtunk ma oklevelet és 10 ezer forintos pénzjutalmat átadni, ennyi tehetséges fiatal van jelen pillanatban a városban, aki országos versenyen első, második vagy harmadik helyezést ért el.”

Az ünnepségre a város megannyi iskolájából érkeztek diákok, akik a 2017/18-as tanév során dobogós helyen végeztek valamilyen országos versenyen. A Bajai Szentistváni Általános Iskola tanulói az előző évekhez hasonlóan az idén is képviseltették magukat a horvát nyelvű szavalóversenyen, az országos fordulóban pedig második, illetve harmadik helyezést értek el.

Zele Anna, Bajai Szentistváni Általános Iskola

„Először volt egy megyei forduló és aztán pedig az országos.”

A fiatalok nem véletlenül végeztek előkelő helyen, a versenyt ugyanis hosszas felkészülés előzte meg.

Szász Dorina Anna, Bajai Szentistváni Általános Iskola

„Általában a tanórákon vagy órák után ültünk össze és akkor próbáltuk el a verseket.”

A díjátadón a felkészítő tanárokról sem feledkeztek meg, így a tanulók mellett 16 bajai pedagógus is átvehette jutalmát. V.: 131OM László Erika, a Bajai III. Béla Gimnázium pedagógusa elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy elismerik munkájukat.

László Erika, pedagógus, Bajai III. Béla Gimnázium

„Nem a tanórai munka eredménye az országos versenyen elért eredmény, hanem ennél sokkal több. Nagyon sok energiát, munkát és órát fektetünk ebbe a munkába és ezt szívesen tesszük, főleg ha azt látjuk, hogy tehetségesek a diákok és vevők a munkánkra, de jó az, ha időnként kapunk megerősítést, hogy mások is látják, hogy sokat dolgoztunk ezért.”

Az ünnepség a díjak átadásával sem ért véget, a rendezvény  a szomszédos teremben folytatódott, ahol álló fogadással kedveskedtek a megjelenteknek.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: