Indulhat a munka

  • június 12, 2018
  • Fejlesztés, Oktatás
  • Indulhat a munka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Folyamatosan zajlanak a munkálatok a Bajaszentistváni Általános Iskolában. Korábban a Tankerületi Központ pályázata adott lehetőséget a nagy összegű felújításra, most pedig az önkormányzat pályázata biztosít anyagi forrást az energetikai korszerűsítéshez.

Ebben a tanévben még a régi, elhasználódott ablakokkal kell beérniük a diákoknak és a tanároknak a Szentistváni iskolában. Az önkormányzat pályázatának köszönhetően azonban a műemlék jellegű épület hamarosan új fa nyílászárókat kap. Emellett megtörténik az épületek energetikai fejlesztése is: kicserélik a kazánt és a radiátorokat, valamint szigetelik a pincét és a tetőteret. A munkálatok több mint 141 millió forintból valósulnak meg. Nagyon örülnek, hogy felpezsdült az élet az iskolában, mondta az intézményvezető. Korábban a Tankerületi Központ pályázatának köszönhetően a tornacsarnok újult meg, új burkolatot kaptak a vizesblokkok, és megtörtént a tető teljes cseréje.

Gugán Antal, intézményvezető, Bajai Szentistváni Általános Iskola

“Ez már nagyon szükséges volt, hiszen ha csak a tornacsarnokot említem, 1988-ban adták át és azóta tulajdonképpen a tisztasági festéseken kívül nem nagyon történt semmiféle munka, úgyhogy ez már igen időszerű volt. Hát és az energetikai rendszerünk szintén a tornacsarnokkal egy időben épült meg és a hatékonysága az nagyon gazdaságtalan, tehát egészen biztos, hogy a következő fűtési szezonban meg fogjuk érezni azt, hogy a gázszámla jóval kevesebb lesz.”

A hét elején a város vezetősége is bejárta az intézményt. Örömteli mostanában az iskolákat látogatni, hiszen mindenhol elkezdődtek, vagy a közeljövőben elkezdődnek a felújítások, mondta a polgármester.

Fercsák Róbert, polgármester, Baja

“Ezeknek egy része, mint ahogy most a Szentisvániban is egyelőre az intézmény fenntartó részéről történnek meg és hamarosan elkezdődnek az energetikai felújítások is. Jó érzés mostanság intézményeket látogatni, mert hol sportpálya, hol az épület maga, hol berendezés újul meg.”

Nagy öröm, hogy ez a városrész is kiemelt figyelmet kap, mondta a város alpolgármestere.

Csubákné Besesek Andrea, alpolgármester, Baja

“Igaz az, hogy nem mi vagyunk a fenntartói vagy üzemeltetői az iskoláknak, de bajai iskolákról beszélünk, a mi iskoláink, a mi gyerekeink, a mi tanáraink tartózkodnak az iskolában, tehát fontos az, hogy milyen körülmények közé engedjük a gyerekeinket, milyen körülmények között vannak az oktatóink.”

Jelenleg a nyílászárókat mérik fel, amiket a nyáron gyártanak le. Az új fűtési rendszer kiépítése az évzáró után kezdődik el. A munkálatokkal november 15-ig kell végeznie a szakembereknek, mondta az iskola vezetője.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: