Sokan maradtak áram nélkül

  • június 13, 2018
  • Időjárás
  • Sokan maradtak áram nélkül bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Több száz esetben riasztották a tűzoltókat országszerte szerda reggelig bezárólag. A hétvégi felhőszakadást követően keddről szerdára virradóan ismét nagy erejű vihar sújtott le, amelynek során az ország több pontján, elsősorban Pest, Bács-Kiskun és Csongrád megyében volt szükség a hivatásos szervek beavatkozására. A vihar következtében sokan maradtak áram nélkül.

Kedden éjszaka tovább folytatódott az égi háború, a szerdára virradó zivatarok azonban szerencsére kevesebb kárt okoztak a városban. Nem mindenki volt ilyen szerencsés, az ország több pontján például az áramszolgáltatás is szünetelt a vihar következtében- tájékoztatott a Nemzeti Közművek kommunikációs munkatársa.

Csala Gabriella, kommunikációs munkatárs, DÉMÁSZ Zrt.

„A Nemzeti Közművek munkatársai megerősített csapatokkal azonnal megkezdték a hibák felkutatását és a helyreállítását is. Ennek köszönhetően ma délelőttre az ellátatlan ügyfelek száma már nyolcezer alá ment, ennyi ügyfélnél még nincsen áram, de jelenleg is folyamatosan dolgoznak a kollégáim. Leginkább Baja és Kecskemét térségét érintette a vihar, de kelet felé vonult, így Békéscsaba felé is komoly károkat okozott.”

Baján szerencsére nem okozott számottevő problémát az éjszakai vihar, így a hivatásos szerveknek csak néhány esetben kellett beavatkozniuk a városban és a környező településeken- mondta Kocsis László tűzoltóparancsnok.

Kocsis László, tűzoltóparancsnok ,Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

„A tegnap éjszakai vihar szerencsére nem okozott különösebb károkat. Pár helyre kellett a mai nap folyamán a tűzoltóknak kivonulniuk, szívatási, illetve favágási munkálatok miatt, de nagy károk nem keletkeztek. A múlt hétvégén bekövetkező erős vihar, illetve esőzés következtében azonban 27 helyen kellett a városban, illetve a környező falvakban beavatkozniuk a tűzoltóknak.”

Bár az előrejelzések szerint a megyében a következő napon továbbra is első fokú riasztás lesz érvényben, meteorológusok arról számolnak be, leginkább záporokra, enyhe zivatarokra lehet számítani.

Szabó Zsanett, veszélyjelző meteorológus, OMSZ

„Holnapra már a legtöbb zivatar átvált esőbe és az országnak tulajdonképpen a dunántúli részein nagy mennyiségű csapadékra, esőre van kilátás, míg a Dunától keletre inkább a zivatarok fognak tevékenykedni de ezen belül is inkább a felhőszakadásnak lesz szerepe, tehát intenzív, rövid idő alatt hulló csapadék mennyiségről van ebben szó.”

Szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a viharok sok esetben leszakították az elektromos vezetékeket, a megközelítésük élet- és balesetveszélyes lehet, így azokat kizárólag szakemberek távolíthatják el. Hozzátették, ha valakinek információja van el nem szállított vezetékről, akkor a 06 62/565 881-es telefonszámon értesítse az illetékeseket.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: