Kényelmesebb és gyorsabb

  • június 13, 2018
  • Oktatás, Önkormányzat
  • Kényelmesebb és gyorsabb bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A következő tanévtől bevezetik az e-menzát. Erről Csubákné Besesek Andrea számolt be  egy sajtótájékoztatón a városházán. Emellett a gyerekek nyári étkeztetésről és felügyeletéről is tájékoztatta a média képviselőit az alpolgármester.

Az „e” vagyis elektronikus menza megkönnyíti a szülők és a diákok dolgát a jövőben. Önkormányzati beruházásról van szó, mondta Csubákné Besesek Andrea. Június 15-ig kiépítik a hálózatot, a hivatal munkatársai feltöltik az adatokat és nyáron a próbaüzemmód zajlik. A tervek szerint szeptember elsejétől fog működni a rendszer a tankerületi fenntartású iskolákban. A világháló segítségével kényelmesebb, gyorsabb lesz majd az ügyintézés.

Csubákné Besesek Andrea, alpolgármester, Baja

“Interneten keresztül pillanatok alatt a rendelést módosítani lehet, akár lemondani, hogyha beteg a gyermek, vagy éppen valami más okból nem akarja igénybe venni az ételt. Látják előre az étlapot és ha például nem szereti az aznapi menüt vagy a jövő szerdai menüt, akkor le tudják mondani, tehát fölöslegesen nem kell kifizetni az ebédet.”

A gyerekek kártyával mennek ebédelni, amin megjelennek az egyéni igények, és hogy mikorra van befizetve az étkezés. Az alsósok, illetve osztályfőnökeik csoportos kártyát kapnak, a felsősök és a középiskolások pedig saját kártyát. A hivatal azt kéri a szülőktől, hogy amint megkapják az értesítéseket, minél előbb töltsék fel az adatokat.

Továbbra is lehetőség van azonban a személyes befizetésre is ügyfélfogadási időben minden hónap harmadik hetében a szokásos módon.  A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a nyári napközi az Újvárosi Általános Iskolában működik majd július 2-tól augusztus 21-ig, ezt júniusban 23-an igényelték. Az Újvárosi Iskolában emellett a hátrányos helyzetű gyermekek a hétköznapokon napi egy alkalommal meleg ételt kaphatnak a nyár végéig.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: