Biztonságosabb és korszerűbb környezetben

  • június 22, 2018
  • Friss Hírek
  • Biztonságosabb és korszerűbb környezetben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Korszerűbb és biztonságosabb környezetben élhetnek a jövőben az érsekhalmi lakosok. A település külterületén az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések valósultak meg egy tanyafejlesztési pályázatnak köszönhetően, amely során megépült a helyi lakosok igényeit kiszolgáló közösségi épület, a kihelyezett térfigyelő kamerák pedig a helyiek biztonságáról is gondoskodnak. A fejlesztések több mint 8 millió forintból valósultak meg.

A felújított közösségi ház játszószobájával ismerkednek a gyerekek Érsekhalmán. Az ingatlant a település központjától néhány kilométerre lévő külterületen alakították ki azzal a céllal, hogy a modern felszereléssel ellátott épület kicsik és nagyok számára egyaránt lehetővé tegye a minőségi, közösségi időtöltést, szórakozást és a hivatalos ügyek lebonyolítását. A közösségi házat egy tanyafejlesztésre irányuló pályázat keretében újították fel az elmúlt évben- mondta Zsigó Róbert az épület hivatalos átadó ünnepségén.

Zsigó Róbert- Baja és térsége Országgyűlési képviselője

Internet lett bevezetve, számítógépeket helyzetek el, ami azért fontos, mert manapság nagyon sok mindent lehet elektronikusan elintézni, erre is lehetőséget ad, hogy a szülők a hivatalos ügyeiket itt tudják elintézni. Kialakítottak egy olyan szobát is, ahol játszani tudnak a kisebb gyerekek, ez nyáron nyilván nem jelent problémát, de amikor rossz idő lesz, akkor ez is fontos szempont lehet.”

A közösségi élet mellett a közbiztonságra is nagy figyelmet fordított a helyi önkormányzat, így a projekt keretében több térfigyelő kamerát is kihelyeztek a külterületen. Érsekhalma polgármestere kiemelte, utóbbi fejlesztéssel egy régi álmuk vált valóra.

Horváth Roland- polgármester, Érsekhalma

Több mint 10 éve próbáltuk ezt elérni, közel nyolc pályázatot adtunk be kamerarendszerek kiépítésére és ezidáig sajnos egyszer sem jártunk sikerrel. Azért is jó, hogy Érsekhalma külterületi részek Dohánytelep, Hildi részen tudtuk megvalósítani ezt a beruházást, mert sajnos a legtöbb lopás ezeken a külterületek zajlik. A tavalyi évben Dohánytelepről több mint 20 millió forint értékben vittek el agancsokat a karapancsai vendégházból.”

A helyiek örömmel vették birtokba a felújított épületet. Mint mondták, a közösségi ház nyújtotta lehetőségek gyerekek és felnőttek számára egyaránt hasznosak lesznek.

Tóth Mária-tanyagondnok, Érsekhalma Község Önkormányzata

Ezeknek a gyerekeknek nem kell felmenniük a faluba, nem kell az 54-es főúton gyalogolniuk, itt helyben megvan nekik minden. Van egy kisebb játszóterünk hátul, ami nem igazán színvonalas de eddig nem telt többre. De most van bent egy kis játszó szoba, ott vannak a gépek és így jobban le tudják magukat kötni a gyerekek napközben, főleg most a nyári szünet ideje alatt.”

A Hildi soron közel 80 fő lakik, akik eddig naponta több kilométert tettek meg annak érdekében, hogy elintézhessék mindennapi feladataikat. A korszerű épületnek és a modern felszerelésnek köszönhetően a jövőben azonban nem kell bemenniük a falu központjába, a kihelyezett kamerák pedig vélhetően a betolakodókat is távol tartják.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: