Hajnali kelés, vérebek, vadles

  • július 6, 2018
  • Oktatás
  • Hajnali kelés, vérebek, vadles bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hajnali és éjszakai vadles, valamint vérebes nyomkeresés is szerepel a Gemenc Zrt. nyári táborának programjai között. A népszerű egy hetes felfedező túrára az idén az ország szinte minden részéről érkeztek gyerekek. A zömében felső tagozatos diákok az erdészek és a vadászok munkájába nyerhetnek betekintést a hét nap alatt.

A gemenci erdő állatvilágáról már sokat tudnak a gyerekek, az egy hetes tábor során ugyanis minden napszakban lehetőségük nyílik saját szemmel is megfigyelni az állatok természetes élőhelyét.

Körmendi Marcell, Székesfehérvár
„Öt órakor felkeltünk, kijöttünk ide a vadlesre hétfőn. Kedden meg négy órakor keltünk fel és kirándultunk. Szerdán pedig mentünk fogattal az erdőbe és leszórtuk a szóróra a vadaknak a kukoricát.”

A gyerekek szívesen töltik a természetben a nyári szünetet, a pörbölyi vadmegfigyelő lakóival is gyorsan összebarátkoztak. Bercit, az öt éves vadkant például a 2013-as árvíz idején malac korában mentették ki az erdészek a vízből.

Németh Róza, Budapest
„A keresztapukám vadász és ő ajánlotta ezt a tábort és szeretem az állatokat. És Gemencbe milyen állatokat lehet látni? Gímszarvast, vaddisznót, sőt rókát is láttunk.”
105 00:23-00:34

A kiscsoportos foglalkozások során a szakemberek nemcsak a Gemenc állat és növényvilágával szeretnék megismertetni az iskolásokat, hanem az erdészet, a vadászat, a fegyverismeret, sőt a vérebes utánkeresés rejtelmeibe is beavatják a gyerekeket.

Barabás Tamás, ökoturisztikai műszaki vezető, Gemenc Zrt.
„Én most azt tapasztaltam, hogy közöttük tényleg van olyan, aki gyakorlatilag majdnem minden kérdésünkre tud válaszolni, mert olyan családból érkezett, ahol van erdész vagy vadász, és vannak olyanok is, akik talán most vannak először huzamosabb ideig erdőben. Mindannyian nagyon figyelnek és nekünk ez a feladatunk, hogy ezt a figyelmet fenntartsuk és a tudásunkat átadjuk nekik.”

Szervezett foglalkozásokra augusztus elején is várják majd a gyerekeket, akkor napközis tábort tartanak a kisiskolás korosztálynak a pörbölyi ökoturisztikai központban.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: