Új otthonra leltek

  • július 9, 2018
  • Nincs kategorizálva
  • Új otthonra leltek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Új székházat kaptak a bajai teniszezők. A régi faházat februárban bontották el, így négy hónap alatt készült el az új épület. A szigeti tenisz centrum mostantól dr. Csátaljay István nevét viseli.

Impozáns látvány fogadja a tenisz pályára érkezőket, hiszen az egykori ütött-kopott faház helyén egy vadonatúj épület áll. A honi szövetség támogatásával megépülő ingatlan 39 millió forintba került és számtalan kényelmi funkciót tartalmaz a teniszezők számára. Az ünnepélyes átadón Kontra György, a Bajai Tenisz Klub elnöke úgy fogalmazott, hogy egy álmuk vált valóra ezzel az új székházzal.

Kontra György elnök, Bajai Tenisz Klub

Jelenlegi állapotában a ház ugyan kész, de ez csak az első fázis. Reményeink szerint jövőre folytatódik az építkezés. Bár nehéz szívvel mondom, mert annyira szép ez a ház így ahogy van, de mindenképpen rákerül egy plusz emelet, ahol hét darab két fős mini apartman kerül kialakításra, hogy a versenyek során a játékosokat, játékvezetőket méltó módon tudjunk elszállásolni.”

Az új épület létrejöttében nagy szerepe volt Richter Attilának. A Magyar Tenisz Szövetség főtitkára az egész gyermekkorát Baján töltötte, így pontosan tudja, hogy mit is jelent ez a ház a bajaiaknak.

Richter Attila főtitkár, Magyar Tenisz Szövetség

Akkor nem értettem azt a mondást, hogy aki egyszer bajai az mindig bajai és a bajaiság az örök. Főleg úgy, hogy nem is itt születtem, de annak ellenére úgy gondolom ez abszolút érvényes. Ezek a gondolatok mindig ott motoszkáltak a fejemben, hogy mit lehetne tenni. Abban nem hiszek és a tenisz szövetség sem hisz, hogy csak azért támogassunk valamit, hogy támogathassuk. Amikor elkezdődtek a kezdeményezések a helyi klub részéről, az önkormányzat részéről volt támogatás hozzá, akkor nem csak támogatásra méltónak, hanem hosszú távra támogatásra méltónak találtuk.”

A város nevében Fercsák Róbert polgármester mondott köszöntőt, aki hangsúlyozta: a mostani beruházás a városnak is több szempontból hasznos, hiszen a sport mellett gazdasági hatásai is lehetnek.

Fercsák Róbert polgármester, Baja

Majd az utánunk következő generációknak nem mindegy, hogy ilyen szempontból mit építünk fel, hogy mit hagyunk hátra. A testi lelki gyarapodásnak a sport színtere, ez gyakorlatilag mindenki számára már egyértelmű. Hál istennek Baján egyre nagyobb aktivitást is látunk, akár a versenyszerű sportban, akár csak a civil életben.”

Az ünnepségen egyből egy névadót is tartottak. A dr. Csátaljay István nevével fémjelzett táblát a fiai leplezték le a jelen lévők előtt. A halfőző fesztivált követően héten pedig már élesben is bizonyíthat az új székház, amikor is egy 15 ezer dollár összdíjazású nemzetközi női tornát rendeznek a szigeten.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: