Újabb pontyok a Sugovicában

  • július 10, 2018
  • Nincs kategorizálva
  • Újabb pontyok a Sugovicában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Pontyokat telepítettek kedden délelőtt a Sugovicába. A városban évek óta hagyomány, hogy a Halászléfőző fesztivált megelőző napokban a Sugó, valamint a Duna egyes szakaszain pikkelyeseket eresztenek a vízbe. A terület kezeléséért felelős horgászegyesület ezúttal 12 mázsa hallal bővítette a Sugovica állományát.

Először a hálóba, a telepítést követően pedig a Sugovicába kerültek a háromnyaras pontyok. A Szolnokról származó két kilogrammos átlagsúlyú halak az ARANYHAL- BAJA Sport Horgászegyesület jóvoltából kerültek új, bajai lakhelyükre. A helyiek életében nagy hagyománya van a Halászléfőző fesztivált megelőző haltelepítésnek, így ez az idén sem maradhatott el- mondta Várszegi József az egyesület elnöke.

Várszegi József- elnök, ARANYHAL- BAJA Sport Horgász Egyesület

Szokás szerint a Halfőző ünnepélyen mindig ennyi halat telepítünk. 600 kilogrammot tettünk le a régi kempingnél, és szintén 600 kilogrammot a cserkésztábornál.”

A helyi horgászok szerint sok tényezőn múlik a fogás eredménye: megfelelő időjárás, türelem és nem utolsósorban nagy szerencse kell a teljesítményhez.

Markó István

Sok mindentől függ. Itt a Sugóban nincs sok minden amit megehet a hal. Kagyló, csiga meg ilyenek esetleg. Egyéntől függ, hogy milyen készséggel rendelkezik.- Mi a tapasztalat, a haltelepítést követően mikor érdemes lejönni ide? -Az a tapasztalat, hogy mindjárt nincs kapás. Ez a halak még mennek össze-vissza. Mire megtalálja a helyét, lehet, hogy kell egy nap.”

A horogra érett halak remélhetőleg nem maradnak sokáig a Sugovicában, a helyi horgászoknak szombaton délelőtt rendezik meg ugyanis a hagyományos Halfőző fesztivál Horgászversenyt, amelynek során a pecásoknak lehetőségük nyílik kifogni a méretes pikkelyeseket. A nyári szezonban utoljára telepített halat az egyesület a városban, legközelebb ősszel engednek uszonyosokat a vízbe.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: