Utolsó simítások

  • július 11, 2018
  • Friss Hírek
  • Utolsó simítások bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Csütörtök este kezdetét veszi Baja legnagyobb eseménye: a halfőző fesztivál. A több napos rendezvény rengeteg előkészületet igényel, hogy utána sok élményt és örömöt szerezzen a résztvevőknek.

Nagyban zajlanak a munkálatok a városban. A főtéri nagyszínpadot éppen forgatásunkkor kezdték el összeszerelni a Polgármesteri Hivatal előtt. Több hónapos szervezés után az idén már huszonharmadik alkalommal rendezik meg Baján a Szentháromság téren és a környékén a Halfőző Fesztivált. 2018-ban közel 1500 bogrács alá gyújtanak majd a résztvevők, hogy elkészíthessék a hungarikummá minősített, igazi bajai halászlevet. Az építkezést már hétfőn elkezdték -tájékoztatott Dobos Edit, a Baja Marketing Kft. ügyvezető-helyettese.

Dobos Edit, ügyvezető-helyettes, Baja Marketing Kft.

Azt tudni kell, hogy a pénteki-szombati napon 150 egység jelenik mg a rendezvényen. Akár ételes-italos, vásáros, kézműves vagy pedig termelők-utcája tekintetében. Ez egy hatalmas mennyiség. Tehát ezeket az embereket kezelnünk kell. Ez egy több hónapos előkészítő munkának az eredménye lesz a szombati rendezvény, bízunk benne, hogy jó időjárási körülmények között és nagyon jó hangulatban fog zajlani.”

A fesztiválon pedig ismét hatalmas tömeg fog együtt ünnepelni. A felhőtlen szórakozás érdekében a Bajai Rendőrkapitányság nagy létszámmal lesz jelen a rendezvényen és a város egész területén. Az egyenruhások jelenléte segíti a rend fenntartását, de a legtöbb esetben a megelőzés lenne a fő cél.

Putnik Zoltán, r. hadnagy, Bajai Rendőrkapitányság

Ebben azonban természetesen számítunk majd a fesztiválra érkező vendégek megelőző tevékenységére is. Kérünk mindenkit, hogy csak a szükséges vagyon- és értéktárgyakat hozzák ide magukkal a Halfőző Fesztiválra. És a fesztivál idején folyamatosan győződjenek meg annak biztonságáról is. Jól látható helyen a leparkolt gépkocsiban semmiképpen se hagyjanak mások számára is látható értéktárgyakat vagy könnyen elérhető értéktárgyat. Győződjenek meg a járművek megfelelő lezárásáról. És itt bent a fesztivál területén is a mobiltelefonok, iratok, pénztárcák, még rövid időre sem maradjanak őrizetlenül.”

A rendőrség az elmúlt években megszokott módon lesz jelen a fesztiválon, az információs pontok közelében és a rendezvényen több helyen is lesz egyenruhás. A XXIII. Halfőző Fesztivál az idén is már csütörtökön kezdetét veszi, a XI. Felső-Bácskai Néptáncgálával, majd vasárnap este a nagy népszerűségnek örvendő Kowalsky Meg A Vega koncertjével zárul a programsorozat a Petőfi-szigeten. A részletes napi program megtalálható a www.bajaihalfozofesztival.hu weboldalon.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: