Triatlon sikerek Tiszaújvárosból

  • július 11, 2018
  • Sport
  • Triatlon sikerek Tiszaújvárosból bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szép eredményeket értek el a Mogyi SE sportolói a hétvégén Tiszaújvárosban. A Triatlon Nagy Hét a hazai versenynaptár egyik legjelentősebb eseményének számít, ahol az utánpótlás és a felnőtt elit is bizonyíthat. A bajaiak több fronton is helyt álltak.

A Mogyi SE sportolói minden évben kiemelt eseményként kezelik a tiszaújvárosi versenyt, ahol az utánpótlás számára egy gálát, a junioroknak egy Európa Kupát, míg a felnőtteknek Világkupát rendeznek. Az utánpótlás gálára az idén korosztályonként a ranglista első 16 helyezettjét hívták meg, a bajaiak közül négy fő harcolta ki a szereplés jogát. Közülük Czigány Bánk érte el a legjobb eredményt, aki megnyerte a korosztályát, míg Érczy Janka a 10., Kollár Blanka a 11., Virág Előd pedig a 12. lett futamában. A junior Európa Kupa is bajai sikertől volt hangos, hiszen a hetek óta jó formában versenyző Karai Levente nem talált legyőzőre és megnyerte a futamot.

Karai Levente Mogyi SE

A futamot simának nem mondhatom. Az úszás már egy kemény verekedéssel kezdődött, aztán a kerékpáron nagyon kellett melózni, hogy ne szakadjunk tovább, mert két versenyző eltekert és nem lehetett őket annyira elengedni. Kellett egy nagyon jó futás a végén, hogy ezt az első helyet megszerezzem. A végén megkaptam a magyar lobogót, hogy azzal tudtam befutni az egy nagyon jó érzés volt.”

Levi sikere jó előjel a jövő hétvégi junior Európa-bajnokság előtt, ahova nagy reményekkel utazik el a Mogyi SE kiválósága. A felnőtt Világkupán az előfutamból Faldum Gábor kvalifikálta magát a döntőbe, míg Király István néhány másodperc híján lemaradt a fináléról. Az időjárás aztán főszereplővé lépett elő a döntőre.

Bajai Péter vezetőedző, Mogyi SE

Jött a döntő, amit nagyon vártunk. Egész héten nagyon jó idő volt, de eleredt az eső a kerékpár elején, ami utána zivatarba ment át, utána jégesőbe, szélviharba. Az áram elment, meg borította a szél a pályát, úgyhogy a kerékpár 19. kilométerénél lefújták a versenyt.”

A végső eredményt még nem hozta nyilvánosságra a nemzetközi szövetség. A verseny után Faldum Gábor azonnal elutazott Hamburgba, ahol világbajnoki futamon áll rajthoz a hétvégén, majd egy edzőtábor, verseny sorozatba kezd. Sűrű napok várnak a mogyisokra.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: