Virágos Bajáért « Bajai TV

Virágos Bajáért

  • július 12, 2018
  • Nincs kategorizálva
  • Virágos Bajáért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Baja legszebb kertjeit díjazták csütörtökön a városháza dísztermében. A „Virágos Bajáért” 2018-as versenyére az idén 31-en neveztek be hat kategóriában. A helyi előkerteket, balkonokat és telkeket egy három tagú szakmai zsűri értékelte.

Virágos plakettek a legszebb kertekért. Az idei verseny legidősebb nevezője a 83 éves Hobler Józsefné már nem először jelentkezett. Az előkertek kategóriában különdíjat ítélt neki a zsűri. Azt mondta betegsége mellett is sok időt tölt a kertben, ami nagy örömöt ad számára.

Hobler Józsefné

Amit el tud képzelni, minden van. Akartam is egy kosarat hozni és mindegyikből egy szirmot beletenni, de aztán féltem, hogy azt gondolják, hogy le akarom kenyerezni őket, de csak azért, hogy lássák, hogy milyen a virágoskertem. Minden virágot szeretek, annak élek.”

A közintézmények közül az idén a Bajai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény kapta az első díjat.

Gottlieb Gáborné, kertész szakoktató, Bajai EGYMI

Nálunk az iskolában végül is minden tanulónk részt vesz a kert gondozásában, ezt el kell mondani, de ezen kívül vannak kertész csoportjaink, osztályaink, akik kertész részképesítési végzettséget kapnak diákjaink és ők nagy szeretettel gondozzák a kertünket. Itt általában az évszaknak megfelelő növények, egynyári és kétnyári növények vannak, például petúnia, muskátli, vagy pénzvirág.”

Viszmeg Józsefné, a zsűri elnöke elmondta, a májusi nagy hőségben minden növény megugrott, majd a csapadékos június is segítette a fejlődést. Vízkórsággal és más betegséggel nem találkoztak a szakemberek a zsűrizés során.

Burszki Darinka, kertészeti ágazatvezető, Bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft.

Nagyon szépek és gondozottak a kertek, az egész éves munkát látjuk rajtuk, mert éppen ami most nem virágzott, az ősszel fog virágozni, vagy ami már levirágzott de még zöldként ott van, azt mi látjuk szakmai szemmel, így tavasztól őszig végigkövethetjük a növényeket. Tökéletesen naprakészen gondozott, nincs gaz, vagy olyan időszak, amikor elhanyagolt a kert.”

Az önkormányzat városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottságának elnöke elmondta, a szép kertek a látogatókat is vonzzák Bajára, a városnak megítélt díjak pedig a helyi civilek és a Kommunális Kft. kertészeinek érdeme.

Kovács Csaba, elnök, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság

Ez igazából arról szól, hogy a polgárok megtesznek mindent annak érdekében, hogy a saját környezetüket szépítsék. Mindemellett egyúttal Baja városát is szépítik, ez pedig egy apró lépcső ahhoz, hogy a város sikeresen pályázhasson a Virágos Magyarországért versenyen, ott ahol tavaly és előtte is díjakat kaptunk, nem is kis díjakat és idén is ezt céloztuk meg.”

A városi verseny nevezői egy emlékplakettel, a helyezettek pedig vásárlási utalvánnyal gazdagodtak, amelyet kertjük további szépítésére fordíthatnak.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: