Ügyelet a bölcsődékben « Bajai TV

Ügyelet a bölcsődékben

  • július 12, 2018
  • Nincs kategorizálva
  • Ügyelet a bölcsődékben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A nyári szünetben a két jelenleg működő bajai bölcsőde három hetes szünetet tart. A szülőknek viszont nem kell aggódniuk a gyermekek elhelyezése miatt, hiszen az ellátás a törvényi előírásoknak megfelelően folyamatos ebben az időszakban is. Az intézmények előre beütemezték ki mikor zárja be a kapuit.

A szülőket már február elején tájékoztatták arról, hogy nyáron mikor melyik bölcsődében lesz leállás és ez idő alatt, hol lesz a városi ügyelet. Eddig a Kodály utcai bölcsődében fogadták a kicsiket a Szent Antal utcai bölcsiből, jövő héttől azonban ők is takarítási szünetet tartanak-tájékoztatott Kiss Tiborné a Bajai Egyesített Bölcsődék intézményvezetője.

Kiss Tiborné, intézményvezető, Bajai Egyesített Bölcsődék

Tulajdonképpen visszafelé történik most ez a történet. Amikor az Újvárosi Bölcsőde is leáll 3 hétre. És tulajdonképpen az intézménynek a Szent Antal utcai épülete fogja azokat a gyerekeket ellátni, akik a Kodály Zoltán utcai épületből mennek át. Én azt gondolom, hogy ezeknek a gyerekeknek az elhelyezése, és a családoknak a legnagyobb megelégedésére próbáltuk úgy elhelyezni a gyerekeket, hogy mindenkinek a megelégedésére, én megmondom őszintén hogy azt tapasztaltam egyébként, hogy most itt az Újvárosban is azok a vendéggyerekek nagyon jól érezték magukat.”

A tapasztalatok tehát jók, de a legtöbb szülő azért ha lehetséges ekkorra időzíti nyári szabadságát, hogy többet lehessen a gyermekével. Aki nem tudja ezt megoldani, annak pedig ott az ügyelet-tette hozzá az intézményvezető. Vannak akiknél egy harmadik verzió lép életbe és a nagyszülőre bízzák a leállás alatt a kicsiket, akik általában ezt egyáltalán nem bánják.

Sóki Julianna Jolán

Jó hogy van óvoda, bölcsőde, de most én vagyok velük, mert az anyjuk dolgozik. De meglehet oldani, ha van nagyszülő, nagymama, dédike akkor oda el lehet vinni. De így jó, hogy én is hoztam a kislányt a bölcsibe. Azért jó, hogy kitalálták ezt a bölcsődét meg az óvodát.-És amikor a nyári leállás van akkor hogyan oldják meg? Elviszik ügyeletbe vagy Ön vigyáz akkor is inkább a gyerekekre?-Nem, akkor inkább otthon, mert ugye az óvónőknek is kell egy kis szünet, nekik is pihenni kell. Egy hét-két hét azt ki lehet otthon is bírni, a gyerekek örülnek ha otthon vannak.”

Július 16-tól augusztus 5-éig tehát a Szent Antal utai intézmény várja a újvárosiba járó gyerekeket. A város harmadik bölcsődéjében, az Akácos utcában pedig jelenleg is zajlanak a felújítási munkálatok, az ő bölcsiseiket, ahogyan eddig is, a másik két intézményben látják el, a beruházás lezárásáig.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: