Zavartalanul zajlott « Bajai TV

Zavartalanul zajlott

  • július 17, 2018
  • Friss Hírek
  • Zavartalanul zajlott bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Rendkívüli esemény nélkül zajlott le a 23. Bajai Halfőző Fesztivál. Már ami az egyenruhások munkáját illeti. A rendőröknek mindössze két esetnél kellett intézkedniük a négy napos program alatt.

Faaprítás, tűzgyújtás, forró halászlé. Egy figyelmetlen mozdulat és bizony gyorsan megváltozhat a hangulat az asztaloknál. A mentők, tűzoltók és a rendőrség munkatársai is egész nap készenlétben álltak, hogy baj esetén azonnal tudjanak segíteni. Ossó János, a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője kérdésünkre elmondta, az előző évek égési sérüléseihez hasonló eset az idén szerencsére nem történt. A rendőröknek is mindössze egy esetben kellett eljárást kezdeményezniük.

Horváth Erika, rendőr főhadnagy, sajtóreferens, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A 23. Bajai Halfőző Fesztivál rendkívüli esemény nélkül zajlott le rendőrségi szempontból. Mindössze egy lopásról érkezett bejelentés, a rendőrök az elkövetőt tetten is érték és még a helyszínen elfogták. Vele szemben eljárást kezdeményeztek kollégáim. A tömegben még egy kisgyerek volt aki eltűnt, őt rövid időn belül megtalálták és a rendőrök a szüleinek átadták.”

A fesztiválon az elsősegélynyújtást egy helyi egészségügyi szolgáltató cég látta el, ők sem számoltak be kiemelkedő esetről. A szervezők már vasárnap reggelre elbontották a főtéri színpadot, a takarítást is hajnalban végezték. A hat színpadi programnál, a vásárosoknál és a szektorokban több mint százan dolgoztak a fesztivál sikeréért. Az elhagyott tárgyakat a Tourinform Irodába gyűjtik össze a szervezők.

Dobos Edit, ügyvezető-helyettes, Baja Marketing Kft.

Általában egy slusszkulcs, pénztárca, bankkártya, telefon, pulóver szokott lenni, az idei évben is akik megtalálták, a jószívű emberek bevitték, de előfordulnak sajnos olyan esetek is, amikor nem lesz meg az elhagyott tárgynak a tulajdonosa.”

A szervezők a vasárnapi zárónap után sem pihennek, hiszen már a jövő évi, 24. Halfőző Fesztiválra kezdik meg az előkészületeket.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: