Segítség az iskolakezdéshez « Bajai TV

Segítség az iskolakezdéshez

  • augusztus 6, 2018
  • Oktatás
  • Segítség az iskolakezdéshez bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A tanévkezdésben nyújt segítséget a Katolikus Karitász. A szervezet minden évben országos adománygyűjtő akciót szervez a szeptembert megelőző hónapban, hogy ezáltal támogassák a rászoruló családokat. Az iskolakezdési segélyprogram során augusztus 3. és szeptember 15. között jó állapotban lévő tanszereket adnak az iskoláskorú fiataloknak, az étel és ruhaosztó akciókra azonban az év egésze alatt várják az adományokat.

Majdnem egy teljes hónap hátra van még a szeptemberi iskolakezdésig, sokan ennek ellenére már időben beszerzik a szükséges felszereléseket. A Karitász bajai központjában is egymás mellett sorakoznak azok az iskolatáskák és egyéb tanszerek, amelyek rövid időn belül új gazdára találnak. Az országos szervezet minden évben meghirdeti adománygyűjtő akcióját, amellyel az iskolakezdést szeretné megkönnyíteni a rászoruló családok számára.

Fekete Szabolcs- plébános, vezető, Szent József Plébánia karitászcsoport

A lényege főképp az, hogy aki tárcsázza a katolikus karitász hívható számát, az hívásonként 500 forinttal hozzájárul ahhoz, hogy több ezer magyar gyermek néhány ezer forintos utalvány formájában kapott segítséggel kezdhesse meg a tanévet. Ezt az utalványt arra tudják fordítani, ami az iskolakezdéshez általában szükséges szokott lenni.”

A tankönyvek nagy részét ugyan már térítésmentesen biztosítják a diákoknak, az alapvető tanszereken túl szükséges felszerelést azonban saját maguknak kell beszereznie a családoknak, ami gyakran ró anyagi terhet a szülőkre. A jótékonysági akció keretében írószereket, tolltartót sőt akár ünneplő ruhát is beszerezhetnek a családok gyerekeik számára.

B. Szabó Lászlóné- vezető, bajai csoport, Katolikus Karitász

Egy kicsit az élet hozta ezt az ötletet, hogy ünneplő ruhákat eltesszük a gyerekeknek és ilyenkor iskola év előtt nagyon keresettek az évnyitóra, hogy tudjanak szépen felöltözni a gyerekek és az évnyitón ünnepélyesen tudjanak megjelenni.”

A jótékonysági akció minden évben több ezer család számára könnyíti meg a tanévkezdést országszerte, a tanórákon gyakran használt ceruzák és egyéb felszerelések azonban fogyóeszközök, azok rövid időn belül elhasználódnak. A szervezet munkatársai ezért arra kérik az adakozni vágyókat, hogy a felesleges, már nem használt íróeszközöket, füzeteket juttassák el a központokba, ahonnan továbbítják a felszereléseket a fiataloknak. A karitász emellett egész évben hirdet étel és ruhaosztást, így a továbbiakban is szívesen fogadják a felajánlásokat.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: