Tilos a fürdőzés « Bajai TV

Tilos a fürdőzés

  • augusztus 7, 2018
  • Nincs kategorizálva
  • Tilos a fürdőzés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mától kezdve csak a Dunán strandolhatnak a hűsölni vágyók. A hetek óta tartó kánikula folyóink vízállását is befolyásolta, a Duna tartósan alacsony vízszintje miatt pedig a vártnál korábban rendelték el a Sugovicán kijelölt fürdőhely lezárását. Előrejelzések szerint a hét közepére tovább csökkenhet a Duna vízállása, így elképzelhető, hogy a vízszint hamarosan eléri a valaha mért legalacsonyabb értéket.

A hőség ellenére is üres maradt a Sugó-parti szabadstrand. A nagy melegben sokan menekülnek a hűsítő vízbe, az elmúlt hetek időjárása következtében azonban jelentősen lecsökkent a Duna és ezáltal a Sugovica vízszintje, utóbbi pedig a felszínre kerülő iszap és kavicsok miatt alkalmatlanná vált a további használatra, így a vártnál valamivel korábban, augusztus 7-től lezárták a kijelölt fürdőzőhelyet.

Putnik Tamás- szóvivő, Bajai Városháza

Szükség volt erre, hiszen a Duna és a Sugovica vízállása nem alkalmas arra, hogy a hajók a mögöttem lévő kikötőbe biztonságosan eljussanak. Ehhez eddig meg kellett kerülni a Petőfi-szigetet, a jelenlegi vízállás erre azonban nem alkalmas. Most a bóják és a táblák begyűjtését követően a hajók használhatják a szabadstrand területét, ezt a vízszakaszt, ahol viszont már el tudnak jutni a kikötőbe, illetve onnan ki is tudnak menni.”

A strand lezárásával együtt a vízi mentő szolgáltatást is megszüntetik a Sugovicán, valamint a korábban igénybe vehető lehetőségekkel sem tudnak élni a jövőben az érdeklődők, így például a vízibicikli kölcsönzéssel is várniuk kell a következő évig a vendégeknek.- mondta Angeli Lászlóné. Az ügyvezető helyettes hozzátette, a vízi sportok szerelmeseinek nem kell lemondaniuk a sportolási lehetőségekről, egyéb vízi eszközök ugyanis a továbbiakban is elérhetőek lesznek a városban.

Angeli Lászlóné- általános ügyvezető- helyettes, Baja Marketing Kft.

Most akik hajókkal közlekednek, ők át tudnak járni a kijelölt strand terület helyén, mivel azt már megszüntették. A továbbiakban hajózni és vízi eszközöket is lehet használni, kivéve a vízibicikliket, mert azok strandeszközöknek számítanak, azokat sajnos már nem tudjuk bérbe adni.”

Előrejelzések szerint a hét második felében tovább csökkenhet a Duna vízszintje, így az egyre közelebb kerülhet a valaha mért legalacsonyabb, 51 cm-es álláshoz. Tartósan meleg időjárás esetén pedig akár meg is döntheti a korábbi rekord értéket. Baja város önkormányzata arra kéri a lakosságot, hogy a továbbiakban ne használják fürdőzésre a Sugovica strandot.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: