dr. Csátaljay emlékverseny « Bajai TV

dr. Csátaljay emlékverseny

  • augusztus 7, 2018
  • Sport
  • dr. Csátaljay emlékverseny bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nem volt könnyű dolga annak, aki pályát szeretett volna foglalni az elmúlt hetekben a szigeti tenisz központban, alig volt ugyanis üres időpont. Két héten át nemzetközi női tornának adott otthont Baja, míg az elmúlt hétvégén a dr. Csátaljay István Emlékversenyt rendezték meg. Az idén mintegy negyvenen ragadtak ütőt az ország különböző részeiről érkezve.

A verseny kezdetén Bakonyi Levente mondott köszöntőt, aki nemrég szenior Európa-bajnoki címet nyert. Elmondta: dr. Csátaljay István szerettette meg vele a sportágat, így a mostani siker az ő érdeme is, ezért egy serleget adományoz a klubnak, amit az új székházban helyeznek majd el. Az idén negyvenen neveztek az emlékversenyre és az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a színvonal is magas volt.

Csátaljay Péter elnökségi tag, Bajai Tenisz Klub

A mezőny az megint olyan, hogy vannak nagyon jó versenyzők, jó rangsorral rendelkezők. A bajaiak azok is többen indultak most el a csapat tagjai közül, amatőrök is vegyesen. A mezőny is azt mondhatjuk, hogy rendes, mert negyven valahány fővel.”

Örömteli, hogy sok vidéki játékos gondolta úgy, hogy eljön az emlékversenyre. Érkeztek nevezések Győrből, Kecskemétről, Szekszárdról, Kalocsáról és Nagykőrösről is, de természetesen a bajaiak voltak többségben.

Pálmai Flórián Bajai Tenisz Klub

Nagyon tetszik, nekem ez az első ebben a fajtában. Az ellenfelek nagyon erősek, mint a többi versenyen, de hát ez van.”

Flórián sikerrel járt, hiszen a vigaszágon nem talált legyőzőre és az első helyen zárt. A hölgyek között szintén bajai siker született, Csátaljayné Farkas Anita tartotta itthon az első helyet.

Csátaljainé Farkas Anita Bajai Tenisz Klub

Végre sikerült, habár most egy kicsit kevés induló volt, négyen voltunk. Gyakorlatilag hazai bajnokságot rendeztünk. Jó időben zajlott az egész, úgyhogy elég sokat kivett belőlünk, de ma véget is ért és eredményes volt ez így.”

A 45 év alattiak mezőnyében a nagykőrösi Kalocsa Bence nyert, míg az idősebb generációnál Minorits Zoltán diadalmaskodott. A párosok között pedig a Kalocsa Bence- Kalocsa Zoltán duó bizonyult a legjobbnak. A nagy meleg ellenére a játékosok jól érezték magukat, az esti fehér asztal mellett is megtalálták egymással a közös hangot.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: