Több milliós felújítás « Bajai TV

Több milliós felújítás

  • augusztus 8, 2018
  • Nincs kategorizálva
  • Több milliós felújítás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A nyári szünetben több bajai tanintézményben is kihasználják az alkalmat, és a gyerekek távollétében elvégzik a szükséges felújításokat. A Szent László ÁMK-ban több színtéren is javában dolgoznak a szakemberek. A munkálatoknak köszönhetően pedig nem csak szebb és modernebb, hanem energiatakarékosabb és biztonságosabb épület várja majd szeptemberben a diákokat.

Már a Katona József utcába bekanyarodva is látható, hogy valami készül a Szent László ÁMK-ban. A közel 150 éve épült intézmény-rész homlokzata új szigetelést kap, amely jobban védi majd azt az időjárás viszontagságaitól. A szakemberek azonban csak hagyományos technológiával dolgozhatnak rajta, mivel védelem alatt álló épületről van szó-tájékoztatott Hajdók Róbert intézményvezető.

Hajdók Róbert, intézményvezető, Szent László ÁMK, Baja

150 éves lesz az intézmény legöregebb része, ez egy helyi védettséget élvező épületrész és Baja városnak van egy ilyen pályázata, hogy támogatja ezeknek az épületeknek a homlokzat-felújítását. És erre nyertünk több mint 4 millió forintot, ez az első ütemnek a fele. A másik 4 millió forintot pedig az intézmény adja hozzá. Gyakorlatilag a teljes homlokzat-felújítás. Megtörtént május elején a falfúrásos szigetelés, ugye 150 évvel ezelőtt még nem nagyon foglalkoztak víz-szigeteléssel.”

Lecserélik továbbá a lábazatot és kijavítják a sérüléseket is. Az iskola azonban nem csak kívülről újul meg: kisebb munkálatok keretében több tanteremben elvégezték már a festést, a régi világítást modernebb, energiatakarékos ledes izzókra cserélik, valamint majdnem teljesen elkészült az okos-tanterem is. A homlokzat felújítás mellett pedig egy másik területen is nagyobb volumenű munka zajlik: az iskola lánykollégiumának lakói is örülhetnek majd mikor augusztus végén visszaköltöznek Bajára.

Hajdók Róbert, intézményvezető, Szent László ÁMK, Baja

Ez egy 30-32 millió forintos projekt. A lánykollégiumunk gyakorlatilag fűtés szempontjából legkorszerűtlenebb épületrészünk volt. És ott azért éves szinten 35-40 lány itt éli az életét egész tanévben. Ebben az épületben teljes rekonstrukció történik. Tehát az összes vizes helyiség elbontása megtörtént, vízvezetékeket kicserélték, az összes mosdó, wc, zuhanyzók kerültek kialakításra.”

Itt már kicserélték a nyílászárókat is, valamint a lapos tető is új új szigetelést kap. Ez a projekt szinte teljes egészében önerőből történik majd meg. Mindezek mellett a tornateremben található színpadot is felújítják, ahova hangszigetelő-panelek is készülnek majd, ezzel is elősegítve a jobb kihasználtságot. Az újításnak köszönhetően ugyanis egy időben tudnak az iskola csoportjai gyakorolni, a testnevelés órán résztvevők pedig sportolni. A felújítások 70-80%-a az iskola által megírt és elnyert pályázati összegekből valósulhat meg-tette hozzá Hajdók Róbert.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: