Építik a színpadot « Bajai TV

Építik a színpadot

  • augusztus 9, 2018
  • Friss Hírek
  • Építik a színpadot bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A tereprendezés után csütörtökön fogott hozzá a műszaki stáb a több száz négyzetméteres szabadtéri színpad építéséhez a Petőfi-szigeten. Az István, a király augusztusi bemutatója előtt még sok a tennivaló, a lelátót a jövő héten állítják fel és az alkotók, valamint a szereplőgárda is hamarosan megérkezik a helyszíni próbákra.

Több hónapos előkészítést követően kezdődhetett el a tényleges munka a zöld területen. A Petőfi-szigeten a tereprendezést követően a héten érkeztek meg a közel ezer négyzetméteres színpad elemei. Az István, a király rockoperát augusztus végén a Budapesti Operettszínház és a Baja Marketing Kft. közös szervezésében láthatja a közönség. A szabadtéri előadások sorában az idén először a szigeti rendezvényteret választották a darab helyszínéül.

Dobos Edit, ügyvezető-helyettes, Baja Marketing Kft.

Mivel egy új környezetben vagyunk éppen ezért nekünk ez egy új kihívás, át kellett alakítani a teljes programtervet. Nem egy Szentháromság téri betonos területen vagyunk, hanem egy Petőfi-szigeti rendezvénytéren, ahol ugye fű meg homok és föld van, de ennek megfelelően én úgy gondolom, hogy mindenki tudja a munkáját, megfelelő forgatókönyv szerint napi beosztásban dolgozunk. Az egyetlen probléma az, hogy a hőségriadó pillanatnyilag kicsit akadályoz minket abban, hogy egész nap dolgozzanak az emberek, éppen ezért a kora reggeli időpontban és a késő esti és éjszakai időpontban dolgoznak azért, hogy a megfelelő időben minden készen legyen.”

A több ezer fős nézőtér és a lelátó felállítását a jövő héten kezdi el a műszaki csapat. Ekkor érkeznek meg a Budapesti Operettszínház színészei is a helyszíni próbákra.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: