Helyzetben « Bajai TV

Helyzetben

  • augusztus 9, 2018
  • Sport
  • Helyzetben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Aggasztó hírek érkeztek az elmúlt napokban a szentistváni labdarúgó csapat háza-tájáról. A megyei harmadosztály bajnoka a nyáron feljutott a megye kettőbe, azonban létszámproblémák miatt lehet mégsem vállalja a hétvégén kezdődő bajnokságban való szereplést. Ezzel pedig a bajai felnőtt foci utolsó bástyája került veszélybe.

Egy évvel ezelőtt valódi sokként érte a szurkolókat, hogy a BLSE nem indított felnőtt csapatot a 2017/2018-as bajnoki idényben. A mögöttünk hagyott hónapokban így a megyei III. osztályig süllyedő bajaszentistváni gárda jelentette a felnőtt férfi futballt Baján, de a mostani nyár ismét jelentős változásokat hozott. Az elmúlt hetekben elterjedt a pletyka, hogy a Szentistván hiába nyerte meg a harmadosztályt és jutott fel a megyei másodosztályba, mégsem fog elindulni, hanem megszűnik a csapat. Ennek oka a játékos hiány, hiszen a bajnokcsapatból többen eligazoltak vagy abbahagyták a futballt, míg van aki súlyos sérülése miatt kényszerül hosszabb ideig a partvonalon túlra. A mostani hétvégén már bajnoki mérkőzés várna a szentistvániakra, így a probléma megoldásért kiált. Ezzel egyidejűleg felmerült a lehetősége annak, hogy a bajai labdarúgó pályákat is üzemeltető BSK Kft. veszi át a szentistváni gárda irányítását, azonban Aranyos Dániel ügyvezető úgy nyilatkozott, hogy egyelőre hivatalos megkeresést még nem kapott az ügyben. Kerestük a szentistváni klubot is, Moóri József klubelnök telefonon elmondta: amíg nem dőlnek el a még nyitott kérdések addig nem szeretne kamera elé állni, azonban az biztos, hogy a csapat életben marad.

A BLSE-nél sem jobb a helyzet, a felnőtt gárda után az utánpótlás is a megszűnés szélén áll. Az idei nyáron két edző is úgy döntött, hogy átigazol a Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítványhoz, a gyerekek többsége pedig velük tartott. A távozó edzőkkel együtt így mintegy ötven gyermek hagyta el a BLSE-t, ezzel pedig gyakorlatilag nem maradt játékos a nagy pálya alatti korosztályoknál. Az idősebbek között sem rózsás a helyzet. Az U14 és az U15 egy darabig úgy nézett ki, hogy a Kalocsai Méhecskékkel közösen indul majd, azonban ez is veszni látszik. Az U17 és az U19 sorsa is kérdéses, közülük több labdarúgó is képbe került a szekszárdi csapatnál, de végleges megállapodás még nem született az ügyben. Mindezek alapján elképzelhető, hogy a BLSE egyik korosztályban sem indít csapatot ősztől, ami a legendás klub halálát jelentené.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: