Hadrendbe álltak « Bajai TV

Hadrendbe álltak

Bár a meteorológusok szerint a havas tél továbbra is várat magára, és a jövő héten is is inkább eső valószínű hó helyett, a Bajai Kommunális és Szolgáltató Kft. felkészült a zordabb, téli időjárásra: a munkagépek szemléjét már elvégezték. Újdonság, hogy az idei évtől nem használnak sót a jégmentesítésre.

Egyelőre nem valószínű, hogy az elkövetkező napokban ilyen fehérré váljon Baja és környéke: az időjósok szerint még sokat kell várni az igazi télre. A  városban a síkosságmentesítés és a hóeltakarítás a Kommunális köztisztasági ágazatának feladata. A cég elsősorban a járdák, zöldterületi utak, a belváros közvetlen környezete, azaz a kisebb gépekkel megközelíthető területek takarításával és hómentesítésével foglalkozik. Erre már október végén, november elején felkészültek.

Rosta Lajos ágatavezető, Bajai Kommunális és Szolgáltató Kft.:
Mint minden évben az idén is volt egy gépszemlénk, ahol gyakorlatilag ugyanazokat a gépeket kellett felsorakoztatnunk, amit az elmúlt évben, mert az idei évben nem volt a kommunálisnál gépfejlesztés; 5-6 géppel állunk a munka szolgálatába, tehát van négy olyan kistraktorunk, amivel járdákat, utakat, tehát a járófelületeket tudjuk takarítani, és van két nagyobb gépünk, amik hóeltolásban, egyébben tudnak részt venni és még a városban látható seprűgépünk az, ami különböző anyagok kiszórására, kisebb felületek eltúrására alkalmas, és a rengeteg kézi munkaerővel állunk még a város szolgálatára.

Az ügyeletben éjjel is szolgálatot tartanak, így ha elkezd esni a hó, berendelik a munkatársakat, és két órán belül éjszaka is meg tudják kezdeni a hóeltakarítást. Az idei évtől, környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vesznek a járdák síkosságmentesítésénél. A szórógépek már nem sót, hanem homokot vagy olyan anyagokat használnak, amelyek nem szennyezik a környezetet.

Print Friendly, PDF & Email

0 Bejegyzés

Tedd meg az első bejegyzést!

Kommentáld ezt a bejegyzést!

 

%d blogger ezt szereti: