Céltámogatás
Igazi különlegességgel készül a bajai közterület-felügyelet a hétvégi hurka és kolbászfesztiválra. A szervezet munkatársai mintegy 130 kilónyi szarvaskolbászt állítanak elõ. A finomságokat azonban olyan rászoruló családok és egyedülálló emberek között osztják szét, akikkel napi munkájuk során találkoznak.
Negyedik alkalommal rendezi meg ezen a hétvégén a Baja Marketing Kft. a Bácskai Hurka és Kolbászfesztivált. A résztvevõ csapatok évrõl-évre egyre többen vannak. Az önkormányzat közterület-felügyelete az elmúlt év sikerén felbuzdulva az idei évben a töltés mellett egy jótékonysági akciót is szervez.
Kammermann Péter vezetõ, Baja Város Közterület Felügyelete
Baja Város Közterület Felügyeletének dolgozói a tavalyi évben is készítettek szarvaskolbászt és ennek nagyon nagy sikere volt, ezért úgy gondoltuk, hogy az idei fesztiválon is elindulunk és egy picit kibõvítve az elkészítendõ mennyiséget abból a megfontolásból, hogy az idén van Baján „Az önzetlen segítségnyújtás éve”. A közterület-felügyelet dolgozói összefogtak, megpróbáltunk támogatót találni az ötletünkhöz. Nagyobb mennyiségben készítenénk el szarvaskolbászt.
A jótékonysági akció kezdeményezõi a város képviselõ-testületét, a polgármestert, önkormányzati cégek vezetõit, és más bajai vállalkozások tulajdonosait szólították meg, akik egyöntetûen a támogatásukról biztosították az ötletadókat. A tervek szerint legalább 130 kilónyi szarvaskolbászt töltenének be a felügyelet dolgozói. Ennek nagy része házisertés lenne és a kisebbik hányada szarvas, mivel ennek húsa elég száraz és nehéz lenne tölteni. A recept, ami alapján a különlegesség készül titkos, de a közterület-felügyelet vezetõje elmondta, az ízekben nem fog csalódni senki sem. A nagy mennyiség miatt a munkát már elõzõ nap megkezdik, de a látvány kedvéért hagynak szombatra is feladatot. A rászorulók körét egyebek mellett az ár-, és belvizes területekrõl választották ki, illetve olyan helyekrõl, ahová naponta járnak munkájuk során. A szervezõk kihangsúlyozták, azok kapnak a kolbászból, akiket errõl elõre értesítenek, a megmaradt ételt pedig felfüstölve késõbb osztják szét a rászorulók között.