Nemzetközi tornára készülnek

  • július 10, 2018
  • Sport
  • Nemzetközi tornára készülnek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Pénteken még a vadonatúj székházat adták át a Bajai Tenisz Klub vezetői, míg ezen a héten már a hamarosan kezdődő nemzetközi tornák előkészületeit végzik. Tavaly nagy sikert aratott a bajai torna, az idén pedig már nem egy, hanem kettő verseny lesz a szigeten. A részletekről Kontra György klubelnök a Bajai Televízió stúdiójában nyilatkozott.

Egy éve hosszú szünetet követően rendeztek ismét nemzetközi tenisz versenyt Baján. Az akkori 25 ezer dollár összdíjazású női tornának remek visszhangja volt, mind a játékosok, mind pedig a tenisz szerelmesei jól érezték magukat az egy hét során. Az egyetlen negatívumként azt jegyezték csak meg, hogy egy székház azért hiányzott, ezt azonban az idén orvosolták a Bajai Tenisz Klub vezetői.

Kontra György elnök, Bajai Tenisz Klub

A visszajelzésekből az jött ki a számunkra, hogy mindenki nagyon elégedett volt. Értékelték azokat az erőfeszítéseket, hogy az akkori körülményeket megpróbáltuk nagy lelkesedéssel és odaadással pótolni. Éreztük, hogy kell színvonalban fejlődnünk. Úgy állapodtunk meg a tenisz szövetséggel, hogy akkor jönnek ezek a versenyek, hogy ha sikerül a székházat időben elkészítenünk. Ezen voltunk és hál istennek ez sikerült.”

Az új székházzal tehát az utolsó nagy akadály is elhárult a rangos versenyek szervezése elől, így az idén sem maradunk élvonalbeli tenisz nélkül. Sőt, nem is egy, hanem rögtön két verseny lesz a szigeti salakos pályákon.

Kontra György elnök, Bajai Tenisz Klub

Olyannyira jól sikerült az egy évvel ezelőtti torna rendezés, hogy most rögtön kettő érkezik. A tenisz szövetséggel sikerült megállapodni ebben, és ami fontos, hogy kötésben érkezik ez a két torna. Ez azt jelenti, hogy két egymást követő héten fog pattogni a labda. Így remélhetőleg hatékonyabban tudjuk a szervezést megvalósítani, mert akik az első tornára eljönnek nagy valószínűséggel a második hétre is ott maradnak.”

Hétfőn tehát egy 15 ezer dollár összdíjazású női verseny kezdődik, míg egy héttel később jöhet a nagy testvér a 25 ezres torna. Mindkét héten jó játékosok ütik a labdát, köztük például az első tornán szabadkártyával induló bajai Pump Luca. Izgalmas napok várnak a sportág kedvelőire.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: