Cselekedj biztonságosan

  • március 20, 2017
  • Közlekedés
  • Cselekedj biztonságosan bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szombaton ismét emberéletet követelt a figyelmetlenség Tolna megyében. Bár a fénysorompó jól működött, a sofőr mégis ráhajtott a sínekre, a túloldalra azonban már nem érkezett meg. Az idén az első két hónapban több mint duplájára nőtt a vasúti-közúti átjárókban történt balesetek száma, így a MÁV és a rendőrség azonnal megkezdte közös akcióját.

 

Zárul a sorompó Baján, a Tóth Kálmán utcában.

„Sokan azonban ezt nem várják meg. Az idei év első két hónapjában már tizennégyen vesztették életüket hasonló balesetben. Legutóbb szombaton hajtott egy sofőr a vonat elé, ami tragédiával zárult.”

Az események fényében a MÁV és a rendőrség azonnal megkezdte közös ellenőrzéseit több megyében is március végéig. Júniusban országszerte több tucat vasúti-közúti kereszteződésben ellenőriznek majd közösen a „Cselekedj biztonságosan a vasúti átjárókban” című kampány részeként-mondta el telefonos megkeresésünkre a Máv-Csoport sajtószóvivője.

Lőcsei Virág, sajtószóvivő, Máv-Csoport

„A mostani fokozott ellenőrzésekre azért van szükség mert, mert 2017 első két hónapjában dupla annyi, vasúti-útátjárós baleset történt, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A vasúttársaság ezért fontosnak tartja, hogy újra és újra felhívja a figyelmet a KRESZ betartására, mivel a balesetek 100%-a a közúton közlekedők mulasztása, figyelmetlensége miatt következik be.”

A rendőrség elsősorban azt vizsgálja majd, hogy betartják-e a forgalomban részt vevők a közlekedési szabályokat, míg a vasúttársaság szakemberei felvilágosítást adnak a sorompónál várakozóknak, miért fontos a fokozott óvatosság. Emellett pedig átvizsgálják az átkelőket, a fénysorompókat, a sorompó csapórudakat és a vasúti pálya beláthatóságát is.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: