Varázslatos este a Sugovica partján

  • augusztus 7, 2017
  • Kultúra
  • Varázslatos este a Sugovica partján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Különleges estének lehettek részesei azok, akik pénteken kilátogattak vízi-színpadhoz. A Bajai Fiatalok Színházának társulata híres vendégekkel kiegészülve igazi hangulatos, nyári estét varázsolt népszerű musicalrészleteket színpadra állítva. A fellépők nem csak egyénileg, hanem duettekben és közös dalokban is kiereszthették hangjukat, a közönség legnagyobb örömére.

Miss Saigon, Elizabeth, Valahol Európában, Macskák. Ez csak néhány azok közül a musicalek közül, amelyekből dalok csendültek fel ezen az estén. A Musical Night keretében ugyanis népszerű darabokból állították össze a műsort, hogy minél inkább kedvezzenek a közönségnek. A társulatnak nem volt teljesen új a terep, hiszen három éve ők avatták fel az új vízi-színpadot.

Ottmár Attila, vezető, Bajai Fiatalok Színháza
„Igazából ez egy öröméneklés lesz. Minden énekestől azt kértem, hogy küldjön nekem egy listát, hogy mit énekelne szívesen. És érdekes módon anélkül, hogy megbeszéltük volna, a legtöbben nagyon sok duettet jelöltek meg. Így aztán ez a mai koncert inkább ilyen duett-koncert lesz, néhány szólódallal természetesen kiegészítve, de nagyon sokat fogunk így együtt énekelni.”

Ez is azt igazolta, hogy a társulat tagjai között nagy az összhang. Ennek tükrében pedig nem is meglepő, hogy Simon Boglárka, aki egykoron maga is tagja volt a Bajai Fiatalok Színházának, örömmel tett eleget ennek a felkérésnek is.

Simon Boglárka, színművész, Budapesti Madách Színház
„Azt gondolom, hogy a Bajai Fiatalok Színháza ma, nyugodtan felvehetné a versenyt bármelyik magyarországi színészképző akadémiával, vagy nevezzük bárhogyan. Mert olyan technikai tudást kapnak a gyerekek, hogy az szerintem sokkal-sokkal többet ér, mint az a fajta elméleti tudás amit magukba szednek, nem akarok ilyen nagy szavakat mondani de mondjuk a Színművészeti Egyetemen. Mert bár elméletet lehet tanulni, a gyakorlat teszi a mestert és ez vonatkozik erre a szakmára is.”

Kósa Zsolt sem először járt Baján, hiszen a Máté Péter Emléktrióval többször lépett fel itt. A musical színész jelenleg Árpádot játssza a Hét vezér című rockoperában, a szerep kedvéért pedig lovagolni is megtanult.

Kósa Zsolt, musical színész, Tatabányai Jászai Mari Színház, Komáromi Magyar Lovas Színház
„Nem olyan régen voltam egy másik, egy színjátszócsapattal az Édes Anna musicallel, és akkor is nagyon megtetszett a dolog és akkor találkoztunk Attiláékkal és megbeszéltük, hogy ezt rövidre kellene zárni és gyakrabban kellene találkozni mert azért mert messze van az nem lehet akadály, mert nincsenek olyan nagy távolságok.”

A harmadik vendégénekes Bányoczky Nóra, a Győri Nemzeti Színház tagja volt, aki a társulat musical táborában évek óta tanít. Ottmár Attila mellett a bajaiakat erősítette Nagy Alma Virág, Bárdos Gréta, Terray Orsolya és Szarvas Panni is, akik örültek a különleges helyszínnek.

Szarvas Panni, Bajai Fiatalok Színháza
„Az első ami nagyon szembetűnő az a hangzás, befelé a visszhang miatt, illetve a víz miatt egy picikét máshogy szól, mint mondjuk egy színházteremben vagy mondjuk egy színpadon. De csak megszokás kérdése igazából, nagyon kell hegyezni az embernek a fülét és akkor nem lehet probléma.”

És nem is volt, a produkció ugyanis hatalmas sikert aratott, a rendezvényen a vízi színpaddal szemben az összes ülőhely megtelt.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: