Karácsonyi dallamok

  • december 22, 2017
  • Kultúra
  • Karácsonyi dallamok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Karácsonyi dallamok töltötték be a Turisztikai Központ épületét a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola koncertjén. Az érdeklődők a hangverseny meghallgatása mellett ajándékokat is vásárolhattak a kirakodóvásárban. Az így befolyt összeget fejlesztésre szánják.

Karácsonyi hangversenyre várták a Bajai Liszt AMI-sok december 20-án délután a zenekedvelőket a Turisztikai Központba. A diákok örültek a fellépési lehetőségnek, hiszen egy közös élménnyel is gazdagabbak lehettek, valamint tapasztalatot szerezhettek milyen közönség előtt szerepelni.

Nádai Gergő, tuba

„szerintem ez nagyon jó mert ezzel tudjuk öregbíteni az iskolánknak a hírnevét, és letudjuk küzdeni például a félelmünket, hogy fel kell lépni. És igazából magunkat is egy kicsit híressé tudjuk tenni.”

A műsor betlehemes játékkal indult majd népzenészek és néptáncosok szórakoztatták a közönséget.

Krémer Márton Pál, néptánc

„Mind a két oldalon egyik oldalon lányok, a másik oldalon fiúk. A botos része, hogy először rugózás és utána bemegyünk és ott bottal táncolunk.”

Az épületben nem csak a díszítés és az ünneplőbe öltözött diákok miatt volt ünnepi hangulat, hanem a karácsonyi dallamok miatt is. A  Huzsvay György vezényelte, több mint 30 fős Symphonic Band a We wish you a merry christmas című dallal állt a közönség elé.

Huzsvay György, rézfúvós tanár, Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola

„Sok mindent lehet ma itt meghallgatni. Mivel én vegyes együttest vezetek, ezért itt elsősorban a vonósok dominálnak, a hegedű, a cselló, de hát megtalálható itt a fúvós is, a klarinéttól a fuvolán  keresztül a tenor-kürt, a tuba, a harsona, minden. Nagyon széles a paletta és lehet minden hangszerből hallani egy picit.”

Az ünnep mellett más apropója is volt a koncertnek: kézműves foglalkozásokat és  jótékonysági vásárt is tartottak.

Hazslinszkyné Jaross Adrienn, igazgató, Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola

„Elsődleges célja az intézményi összefogás. Ebben a készülődésben annyi öröme van a tanárnak, a gyereknek, a felkészülésnek. Tulajdonképpen az adventi időszakot átöleli ez a felkészülés és nagyon szeretik a gyerekek. Most több mint száz gyerek van itt jelen, csoportok, együttesek. Itt a lehetőség megmutatni a szülőknek, a város közösségnek, hogy mit tanultak, hol haladnak a gyerekek, mi az amit elértek.”

Ez pedig sikerült is. Az előadásokat hatalmas taps követte, a művészek bensőséges, igazi ünnepi hangulatot teremtettek ezen az estén. A koncertre sokan eljöttek és jótékonykodtak is, az így befolyt összeget fejlesztésére fogják fordítani.

 

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: