Jóban, rosszban « Bajai TV

Jóban, rosszban

  • február 13, 2018
  • Rendezvény
  • Jóban, rosszban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szentmisével kezdődött a Házasság Hetének bajai programsorozata. A prédikáció helyett azonban rendhagyó módon ezúttal tanúságtételeket hallhattak a hívek a belvárosi Szent Péter és Pál templomban. A házasság hetét 11. éve tartják meg Magyarországon.

Olvasmányok a szeretetről, a családról és a házasságról. A párok szentmiséjére sokan eljöttek a Belvárosi Templomba szombaton este. A Házasság Hete bajai nyitórendezvényén Csubákné Besesek Andrea köszöntötte az egybegyűlteket. Az alpolgármester úgy fogalmazott, a házasság két egyenlő fél együttéléséről szól, ami egyszerre áldás, felelősség és biztonság is. Elfogadásra és őszinte szeretetre tanít, amely a gyerekeknek is példaként szolgál.

Csubákné Besesek Andrea, alpolgármester, Baja
„A szerelem emberi létünk alapja, életünk kezdete, mely halálunkig elkísér. Életkortól függetlenül vágyódunk rá, mert a szerelem csoda, mert az Isten ajándéka az embernek. Csoda, mert csodára képes.”

A szentmisén ezúttal a prédikácó helyett tanúságtétel következett, amely során három házaspár mesélt életük meghatározó fejezeteiről, örömökről és gondokról egyaránt. Ahogy elmondták, a jó házassághoz sok türelem és megértés szükséges és az is fontos, hogy olyannak fogadjuk el a másikat amilyen. Arra a kérdésre is válaszoltak, hogy miért volt számukra fontos a házasság. Kovács Attila és felesége idén 25. házassági évfordulójukat ünneplik.

Magyarországon 11 évvel ezelőtt tartották meg először a Házasság Hetét, amely Amerikából indult és a Valentin naphoz igazodik.

Binszki József, plébános, Baja-Belvárosi Római Katolikus Plébánia
„Igazából hármas célja van. Egyrészt a házasságok megerősítése, a házasság fontosságára való ráutalás, felhívás, másrészt a most házasságra induló fiataloknak valamilyen üzenetet megfogalmazni, illetve a krízisben lévő pároknak a megerősítése, ebben lehetne talán összegezni a házasság hetének a gondolatiságát.”

A párokat több rendezvény is várja a héten Baján, többek között játékos vetélkedők és előadások is, a részletes programról a www.hazassaghete.hu oldalon tájékozódhatnak.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: