Városszerte dolgoznak

  • március 13, 2018
  • Nincs kategorizálva
  • Városszerte dolgoznak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A kedvező időjárásnak köszönhetően a Kommunális kft. hozzálátott a kátyúk eltüntetéséhez Baján. A most alkalmazott technológia ugyan nem jelent hosszú távú megoldást, de átmenetileg járhatóbbá teszi a városi utakat. Sajnos a február végi mínuszok a Baja környéki főutakat sem kímélték, itt a Magyar Közút Zrt. munkatársai is teszik a dolgukat.

Ezeken a felvételeken éppen a Damjanich utcában dolgoznak a kommunális munkatársai. A kátyúk többsége télen keletkezik, viszont az aszfaltkeverő üzemek ekkor még nem üzemelnek, ezért ilyenkor a meleg helyett hideg aszfaltozást alkalmaznak. A kész emulziót csak fel kell melegíteni a helyszínen és bele kell tömöríteni a keletkezett gödörbe.

Putnik Tamás, szóvivő, Városháza, Baja

Fontos tudni, hogy ebben az időszakban hideg aszfalttal tudnak dolgozni a munkások. A hideg aszfalt viszont csak bizonyos mélységben teríthető, illetve ha kis mélységben van terítve, néhány centiméteres mélységben akkor az igen gyorsan ki tud pörögni a kátyúkból. A nagyobb lyukakat természetesen folyamatosan töltik fel a városban ezzel a hideg aszfalttal, viszont természetesen időre van szükség, hogy valamennyi helyre eljussanak a szakemberek.”

A főutakon is találhatóak szép számmal gödrök, ez a Magyar Közút Nonprofit Kft. fennhatósága alá tartozik. A bajai folyammérnökség-vezető, Kuhajcsik Zsolt elmondta: szerencsére nagyobb károk nem keletkeztek Baján és környékén, viszont múlt hét óta ők is folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél előbb eltüntessék a kellemetlen úthibákat.

Kuhajcsik Zsolt, bajai folyammérnökség-vezető, Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Most a hólevonulás után nagyüzemben nekiálltunk kátyúzni. A csapadékos időjárásban nem volt állandó a munkavégzésünk, de most ebben a száraz időben bízunk benne, hogy tudunk végezni. Hideg aszfalttal tudunk jelenleg kátyúzni, ebből van zsákos anyagunk is. Meleg aszfaltunk az április elejétől lesz csak, mert az aszfaltkeverő telepek csak akkor indulnak be, addig tartós javítást nem tudunk végezni, csak ideigleneset hideg aszfalttal.”

Baján egyébként nincs olyan út, amit le kellett zárni, az útjavítások pedig sehol nem akadályozzák a forgalmat. Mindezek mellett az önkormányzat kéri a lakosság megértését és türelmét, a probléma elhárításán pedig folyamatosan dolgoznak. A tartósabb, úgynevezett meleg aszfaltozással kapcsolatos munkák április elején kezdődhetnek-tájékoztatott a szóvivő.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: