Több generációs porontyok

  • június 12, 2018
  • Sport
  • Több generációs porontyok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A 27. alkalommal rendezték meg Baján a Ponty-Poronty úszóversenyt. Az idén is rengeteg óvodás és kisiskolás adott számot úszó tudásáról a rokonok, barátok szeme láttára. A verseny újdonsággal is szolgált az elmúlt évekhez képest.

A Ponty-Poronty úszóverseny közel három évtizede meghatározó eleme az éves bajai sportnaptárnak, ezen a versenyen van először lehetőségük a kicsiknek megmutatni, hogy ezidáig mit tanultak meg az úszásból. Olyan klasszisok kezdték pályafutásokat a Ponty-Porontyon, mint Hosszú Katinka, vagy éppen Faldum Gábor.

Csubákné Besesek Andrea, alpolgármester, Baja

„Baján élünk, fontos, hogy tudjunk úszni, a gyerekeink minél hamarabb megtanuljanak úszni. Ezért van az a kezdeményezés is, hogy a második osztályos korosztálynak a Mogyi, az Önkormányzat, a Ponty-Poronty támogatásával összefogott, hogy tanuljanak meg úszni. Mert a tanrend szerint ötödik osztályban jönnek az uszodába, Baján mi ezt előrehoztuk.”

Az idén egy újdonsággal is előálltak a szervezők, hiszen az előző években megszokott szülő-gyermek váltók mellett a három generációs váltót is meghirdették, ahol nagyszülő, szülő és gyermek versenyezhetett egy csapatban.

Fehér Attila, Fehér Lilla, Szekszárd

„Először is köszönjük, hogy részt vehettünk, ez egy nagyszerű kezdeményezés, mi Szekszárdról járunk. Imádom ezt a bajai vízi életet, köszönöm a Feriéknek és a klubnak, hogy részt vehettünk rajta. Hogy emlékszel, milyen volt a futam? Jó volt egészen, szeretek én is járni úszni.”

A kicsik számára óriási élmény volt, hogy az anyukájukkal vagy éppen az apukájukkal úszhattak együtt. A szülők többsége szerint fontos, hogy a gyermekek már egészen pici korukban megismerkedjenek a vízzel.

Onódi Tamás

„Az volt a célunk a feleségemmel, hogy ha gyermekeink lesznek, akkor az első az úszás legyen, tehát tanuljon meg úszni. Amikor kimegyünk síelni Ausztriába, akkor mindig azt látjuk, hogy a négy-öt éves gyerekek síelnek, ott náluk a síelés az első. Én úgy gondolom, hogy Magyarországon, főleg itt Baján a vizek városában az első, hogy úszni tudjanak és tanuljanak meg.”

A váltók után az egyéni számok következtek, ahol gyors, hát és mellúszó számokat bonyolítottak le.

Váradi Lajosné, kuratóriumi elnök, Ponty Poronty Alapítvány

„Nagyon örülök neki, hogy ennyien eljöttek, mert az éjjel amikor csapkodott, villámlott nagyon féltem, hogy majd alszanak tovább a gyerekeink. Itt vannak mind a 152-en. És úgy gondolom, hogy akik szabadidős programra mentek volna, azok is most itt vannak közöttünk.”

A támogatóknak és a szervezőknek köszönhetően üres kézzel senki sem távozott a versenyről, az ajándékok mellett az első öt helyezett pedig külön elismerésben részesült.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: